Is een betaalpauze de juiste oplossing?

Gerelateerde thema's

Een betaalpauze kan, voor een korte periode, een goede oplossing zijn. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en ook het type hypotheek. Argenta denkt graag mee wat voor u het meest passend is. Voorziet u dat u een langere periode uw hypotheek niet kunt betalen? Dan zijn er andere oplossingen die waarschijnlijk beter passen. 

Wat u moet weten over een betaalpauze:

  • Een betaalpauze is uitstel van betaling van uw hypotheek voor 3 maanden. U betaalt in die periode geen rente en/of aflossing. 
  • Wij nemen na 3 maanden contact met u op om uw persoonlijke en financiële situatie te bespreken. Dan kijken we samen wat mogelijk is voor de terugbetaling.
  • Een betaalpauze heeft mogelijk fiscale gevolgen. Vraag uw financieel adviseur of fiscalist wat dit voor u betekent. Algemene informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.
Neem contact op met onze afdeling Bijzonder Beheer. Samen met u zoeken we naar een oplossing. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur op 088 – 205 15 15. Of stuur een e-mail naar: bijzonderbeheer@argentahypotheken.nl.

Het kan zijn dat door drukte de wachttijd langer is dan gebruikelijk.