Standaard heeft u na ontvangst van het renteaanbod 4 maanden de tijd om de hypotheek bij de notaris te laten passeren. Mocht dat niet lang genoeg zijn, dan is het mogelijk om deze periode te verlengen met 8 maanden. Hiervoor rekenen we geen kosten. U kunt de geldigheid verlengen door het verlengingsverzoek uit de bindende offerte in te dienen. 
Bij verlenging wordt de rente ‘vastgeklikt’. We vergelijken de rente uit het renteaanbod met de dagrente op het moment van verlengen. De laagste van de twee wordt de vastgeklikte rente. Dus mocht de hypotheekrente in de periode van 8 maanden stijgen of dalen, dan behoudt u de vastgeklikte rente. Als u annuleert na de verlenging, dan betaalt u € 500 annuleringskosten. 

Een voorbeeld 
Ilse en Pascal krijgen een offerte met een renteaanbod van 2,00%. Omdat hun nieuwbouwwoning later wordt gebouwd en zij later bij de notaris kunnen passeren, willen zij de 4 maanden geldigheid graag verlengen. 

Op het moment dat de verlenging ingaat, datum renteaanbod + 4 maanden, is de rente 1,90%. Argenta klikt de rente dan vast op 1,90%. Dat is lager dan de 2,00% in het renteaanbod. Hierdoor hebben Ilse en Pascal de garantie dat de vastgeklikte rente ook voor de verlengingsperiode geldt, ook al stijgt de rente in de tussentijd. In dit voorbeeld is de rente bij Argenta gestegen naar 2,20%. Ondanks deze hogere rente krijgen Ilse en Pascal de door hen vastgeklikte rente van 1,90%. Stel de rente daalt, nadat de rente is vastgeklikt, dan houden Ilse en Pascal de rente van 1,90%.

 

Gerelateerde vragen