Bij het tekenen van een koopcontract moet u de financiering meestal nog regelen. Pas bij de notaris wordt het geld naar de verkoper overgemaakt en bent u officieel eigenaar. Bij het kopen van een huis vraagt de verkoper in de meeste gevallen om zekerheid. Die zekerheid geeft u door het betalen van een waarborgsom van meestal 10% van de koopprijs van het huis. Omdat dit vaak een groot bedrag is, kan een garantiestelling helpen.

 

Garantiestelling en waarborgsom

Bij een garantiestelling staat een derde partij garant voor het bedrag van de waarborgsom. Een garantiestelling kost vaak 1% van de waarborgsom. Koopt u het huis niet? Dan heeft de verkoper recht op de waarborgsom van 10%. Valt uw reden voor het niet kopen van het huis onder de vooraf opgestelde ontbindende voorwaarden? Dan vervalt de waarborgsom. 

Sluit u zelf online of online met een Argenta adviseur een Argenta Hypotheek af? Dan kan Argenta voor u bemiddelen in een Garantiestelling van BNP Paribas Cardif. Wanneer u de online aanvraag bent gestart, neemt een medewerker van Argenta contact met u op over de Garantiestelling.