Stappenplan Hypotheken

Het vinden van uw droomhuis is de eerste stap, daarna volgt het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Omdat u dit niet iedere dag doet, helpen wij u graag op weg.

Stap 1:  Vind een adviseur en maak een afspraak

Vind een hypotheekadviseur bij u in de buurt en maak een afspraak. De adviseur vraagt naar uw persoonlijke situatie en (toekomst)wensen.

Tip: Vraag van tevoren welke documenten u mee moet nemen tijdens deze eerste afspraak


Stap 2: Het adviesgesprek met de adviseur

Tijdens uw eerste afspraak met de hypotheekadviseur bekijkt u samen wat er mogelijk is voor de aankoop van uw droomhuis. Aan de hand van dit adviesgesprek vraagt de adviseur een renteaanbod voor u aan.


Stap 3: Neem het renteaanbod door

Uw adviseur ontvangt het renteaanbod. Neem dit renteaanbod samen door en stel uw vragen aan de adviseur. U heeft drie weken (na datum renteaanbod) de tijd om het renteaanbod te accepteren.


Stap 4: Verstuur uw documenten
Als u het renteaanbod accepteert, vertelt uw adviseur welke documenten nodig zijn om uw hypotheekaanvraag definitief te maken. Een complete lijst met de nodige documenten vindt u ook in het renteaanbod.

Tip: Zorg ervoor dat u de nodige documenten op tijd verstuurt, dan kunnen wij uw aanvraag snel verwerken


Stap 5: Onderteken de bindende offerte
Als wij van de adviseur alle documenten hebben ontvangen, gaan wij uw hypotheekaanvraag toetsen. Zodra uw hypotheekaanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de bindende offerte. Als u akkoord gaat, moet u binnen twee weken de ondertekende bindende offerte terugsturen.


Stap 6: Onderteken de hypotheekakte

Als wij van u de ondertekende bindende offerte hebben ontvangen, sturen wij alles door naar de notaris. De notaris maakt dan een afspraak met u om de hypotheekakte en eventueel de eigendomsakte te tekenen.

Vind een adviseur in de buurt

Ruim 750 onafhankelijke adviseurs kunnen u adviseren en helpen bij het afsluiten van een Argenta Hypotheek. Zoek een adviseur bij u in de buurt. Deze kan uw persoonlijke situatie met u doornemen en u adviseren over de hypotheek die het beste bij u past.

Bereken zelf uw maximale hypotheek

Benieuwd of u uw droomhuis kunt financieren en wat uw maandlasten worden? Bereken het snel en eenvoudig zelf!

Argenta maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie