Nu tijdelijk extra spaarrente op 6 maanden termijndeposito.

Zet jouw spaargeld nu vast tegen extra spaarrente. Open nu het Argenta termijndeposito voor 6 maanden. Zo zit je er in de winter warmpjes bij.
Tijdelijk extra goede rente
Openen zonder betaalrekening van Argenta
Gratis termijndeposito
Eenvoudig online afsluiten
Minimale inleg € 250,-

De rentes van het Argenta termijndeposito.

Per maandag 13 mei 2024.
« Swipe om meer te zien
Rentevaste periode.Vaste rente op jaarbasis*.
6 maanden3,00%
1 jaar3,00%
2 jaar2,80%
3 jaar2,80%
4 jaar2,85%
5 jaar2,85%

* De bovenstaande rentes zijn op jaarbasis en worden dagelijks berekend over jouw tegoed. De opgebouwde rente wordt jaarlijks uitgekeerd of bij een looptijd van 6 maanden aan het einde van de looptijd. De rente wordt vastgesteld op het moment dat het Argenta termijndeposito ingaat.

Rekenvoorbeeld rente termijndeposito voor 6 maanden.

Stel je sluit op 21 september een termijndeposito af voor 6 maanden waarop je € 10.000,00,- inlegt en de rente is bijvoorbeeld 3,00% (op jaarbasis). De inleg en rente worden op 21 maart in het jaar daarna uitgekeerd. Dit betekent dat jouw inleg 183 dagen vaststaat. Over deze 183 dagen ontvang je een rentevergoeding.

Zo bereken je de rente.

Je kunt de rente die je gaat ontvangen makkelijk berekenen. Dan deel je het aantal dagen dat jouw geld vaststaat door het aantal dagen per jaar. Dit percentage vermenigvuldig je met het rentepercentage van 2,50% en het bedrag dat je hebt ingelegd.

Dit is wat je ontvangt.

Zo lang staat jouw geld vast: 183 / 365 = 50,14% van een heel jaar

Je ontvangt dan deze rente: 50,14% X 3%  X € 10.000,- = €150,41

Op 21 maart ontvang je het volgende bedrag op jouw Argenta internet spaarrekening: € 10.150,41

* *In dit voorbeeld is geen rekening gehouden met schrikkeljaren. De precieze berekening van de rente voor jouw Argenta termijndeposito is afhankelijk van het moment waarop deze is afgesloten. Niet alle maanden hebben evenveel dagen en er zijn schrikkeljaren.

Het verschil tussen termijndeposito en variabel sparen.

Hieronder leggen we je de verschillen uit tussen het Argenta termijndeposito en de Argenta spaarrekening waarop je met variabele rente kunt sparen. Voor al onze spaarrekeningen geldt dat je ze eenvoudig online en gratis kunt openen. En daarna rekenen we ook geen kosten voor het beheer ervan. Fijn toch!

Termijndeposito.

 • Rente 6 maanden vast op jaarbasis: 3,00% *
 • Minimale inleg € 250,-
 • Niet bijstorten of opnemen
 • Vaste rente tijdens looptijd
 • Gekozen looptijd staat vast

*Per maandag 13 mei 2024.

Variabel sparen.

 • Variabele rente op jaarbasis: 2,15% *
 • Minimale inleg € 0,01
 • Wel bijstorten of opnemen
 • Flexibele rente (verhoging of verlaging)
 • Opzeggen op ieder moment

*Per maandag 13 mei 2024.

Zo open je het Argenta termijndeposito.

Heb je nog geen actieve spaarrekening?

Open dan eerst gratis de Argenta spaarrekening. Is jouw spaarrekening geopend en geactiveerd? Dan kun je in Mijn Argenta een termijndeposito openen.

Heb je al een actieve spaarrekening?​

Dan kun je direct in Mijn Argenta een termijndeposito openen. 

 1. Log in in Mijn Argenta
 2. Klik op ‘Open nu een Termijndeposito’ 
 3. Volg de stappen

Bewust met jouw geld omgaan samen met Argenta.

We vinden het belangrijk dat wij en onze klanten bewust omgaan met geld. Voor een fijn leven waarin je bewuste financiële keuzes kunt maken. En dat je spaart met een goed en veilig gevoel. Daarom gaan wij met jouw geld om op een verantwoorde manier en zonder risico’s. Zoals je dat zelf ook zou doen. 

Veilig sparen bij Argenta betekent dat we aansluiten op het ‘modern spaarbeleid’ en dat we deelnemen aan het Belgische Depositogarantiestelsel. Het Depositogarantiestelsel (DGS) is een garantieregeling voor de klanten van een bank. Als een bank failliet gaat dan is het spaarbedrag tot maximaal € 100.000,- per persoon gegarandeerd.

Tussentijds beëindigen.

Je hebt na het openen van een termijndeposito 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun je jouw termijndeposito kosteloos beëindigen. Na deze bedenktijd is het niet meer mogelijk om jouw termijndeposito tussentijds te beëindigen. Dit kan alleen in bijzondere situaties. Afhankelijk van de situatie brengen wij hier kosten voor in rekening. Lees hier meer over het tussentijds beëindigen van een termijndeposito.