Hypotheek Profijt Spaarrekening

Sparen met een hoge rente voor extra korting op de hypotheek

 

Met de Hypotheek Profijt Spaarrekening helpt u als familielid, vriend of kennis van een hypotheekklant van Argenta bij de aankoop van een huis. Door minimaal 10.000 euro te sparen krijgt de hypotheekklant extra korting op de hypotheekrente. Het geld blijft in het bezit van de spaarder, dus het is geen schenking.

Let op:  U kunt geen nieuwe Hypotheek Profijt Spaarrekeningen meer openen. Voor bestaande klanten met een Hypotheek Profijt Spaarrekening verandert er niets. Ook de korting op de hypotheekrente blijft hetzelfde, zolang u aan de voorwaarden blijft voldoen.

Spaarbedrag Korting op hypotheekrente
Minimaal € 10.000 0,05 %
€ 20.000 0,10 %
€ 30.000 0,15 %
€ 40.000 0,20 %
Vanaf € 50.000 Maximaal 0,25 %

Kenmerken Hypotheek Profijt Spaarrekening

Goede variabele rente

Kosteloos bankieren

Jaarlijkse rentebijschrijving

Altijd online toegang tot uw rekening

Depositogarantiestelsel

Hoe werkt een Hypotheek Profijt Spaarrekening

Stel : Thomas en Lisa hebben hun droomhuis gevonden. De ouders van Thomas en de oom van Lisa willen hen daarbij maar al te graag steunen. Zij openen een Hypotheek Profijt Spaarrekening op hun naam bij Argenta. Bij het openen geven zij aan dat deze gekoppeld moet worden aan de hypotheek van Thomas en Lisa.

Sparen met een goed gevoel

Wat is sparen met een variabele rente?

Op de Hypotheek Profijt Spaarrekening spaart u tegen een variabele rente. Dit betekent dat de rente kan wijzigen. Wij sturen onze klanten een mail met de nieuwsbrief als wij de rente aanpassen. U kunt de actuele rente van onze Hypotheek Profijt Spaarrekening ook vinden op onze rentepagina. 

 

Bijsparen en opnemen

Het spaarbedrag op de Hypotheek Profijt Spaarrekening(en) gekoppeld aan de hypotheek bepaalt de hoogte van de hypotheekrentekorting. De bodem van het spaargeld dat recht geeft op een bepaalde korting wordt door Argenta vastgezet. U kunt na het vastzetten van de bodem altijd bij sparen. Dit extra saldo zorgt niet voor een hogere hypotheekrentekorting. U ontvangt wel spaarrente over het totale spaarbedrag. En het extra saldo boven de bodem is vrij opneembaar. U kunt de bodem van de Hypotheek Profijt Spaarrekening een keer per jaar verlagen. Wanneer door geldopname de bodem wijzigt, dan wijzigt ook de korting op de hypotheekrente. De kosten voor het aanpassen van de bodem en hypotheekrente zijn € 150 euro. Deze kosten worden automatisch verrekend.

Veilig sparen bij Argenta

Bij Argenta vinden wij het belangrijk dat u spaart met een goed en veilig gevoel. Daarom gaan wij met uw geld om op een verantwoorde manier en zonder risico’s, zoals u dat zelf ook zou doen. 
Veilig sparen bij Argenta betekent dat onze principes aansluiten op het ‘modern spaarbeleid’ en dat wij deelnemen aan het Belgische Depositogarantiestelsel. Het Depositogarantiestelsel (DGS) is een garantieregeling voor de klanten van een bank. Als een bank failliet gaat, garandeert het een spaarbedrag tot maximaal 100.000 euro per persoon.

Kosteloos spaarrekeningen beheren in Online bankomgeving

In uw online bankomgeving kunt u eenvoudig zelf extra spaarrekeningen openen en indien gewenst uw Hypotheek Profijt Spaarrekening beeindigen. Hier worden geen kosten voor gerekend.

Wie zijn wij?

Wij zijn Argenta. Een eenvoudige bank voor hypotheken en sparen. Die in België al 60 jaar staat als een huis. Argenta is een bank voor mensen, en dus niet voor bedrijven. We zijn er voor iedereen die niet van risico’s houdt. En die verantwoord financiële keuzes maakt. Welkom bij Argenta!
130.000+
Meer dan 130.000 spaarders in Nederland
60 Jaar
Al 60 jaar onafhankelijk en niet-beursgenoteerd
Sterke buffer
Eén van de sterkste van Europa
2000+
Meer dan 2000 onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland

Argenta in de prijzen

MoneyView Productprijs 2018 - Annuïtaire Hypotheek


Neem contact met ons op

medewerkersargenta3

Vragen & Contact

Heeft u vragen over onze bank of onze producten? Bel of mail ons gerust. Op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur staan onze teams voor u klaar!