Ken jouw klant.

We willen graag weten wie onze klanten zijn om te beoordelen of ze de Argenta hypotheek kunnen afsluiten. Daarbij beoordelen we niet alleen of jouw klant de hypotheek kan betalen. Vanuit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)  zijn we samen verplicht te voorkomen dat onze producten worden gebruikt voor criminele doelen. Daarom willen we jouw klant leren kennen voordat de Argenta hypotheek wordt aangegaan. We controleren bijvoorbeeld ook de herkomst van eigen middelen die jouw klant wil inbrengen.


Dat doen we door het uitvoeren van een klantonderzoek. En we moeten samen aantonen waar het geld vandaan komt. We beoordelen ook of dat het logisch is dat jouw klant dit eigen geld bezit en kan inbrengen bij de aankoop van een huis.

Waar komen de eigen middelen van jouw klant vandaan?

Heeft jouw klant spaargeld? Dan kijken we bijvoorbeeld naar de leeftijd en huidige woonlasten. En of dat past bij het saldo op de spaarrekening. Eigen middelen kunnen ook ergens anders vandaan komen. Denk aan een erfenis, schenking, overwaarde van het oude huis of vermogen uit de eigen onderneming. Samen met jouw klant kun je aantonen waar de eigen middelen vandaan komen.

Handige lijst herkomst eigen middelen.

Hiervoor hebben we een handige lijst van herkomst eigen middelen opgesteld. Dan weten jij en jouw klanten wat er precies aangeleverd moet worden als ze eigen geld inleggen voor de aankoop van hun huis. Zo kunnen we samen de aanvraag voor de Argenta hypotheek snel afhandelen. En klanten helpen met fijn wonen.