Slim sparen.

Met de Argenta spaarrekeningen maak je eenvoudig verschillende potjes aan. Voor nu of voor later. Dan weet je altijd meteen hoe je ervoor staat. Fijn toch.
Spaarpotjes voor jouw huis
Sluit eenvoudig online af
Beheer zelf in mijn Argenta
Open gratis

Hoe wil jij sparen?

Hoe, hoeveel en waarvoor je spaart hangt af van wat jij wilt. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kies wat bij jou past en wat je in de toekomst verwacht nodig te hebben om nog fijner te leven.

Voor jezelf.

Kosteloos, eenvoudig en online sparen. Storten en opnemen wanneer je wilt. Maak verschillende spaarpotjes aan voor jouw huis. En voor dingen die jij belangrijk vindt. Voor verbeteringen aan jouw huis, andere meubelen of dat je geld achter de hand hebt om lekker even weg te gaan. Bijvoorbeeld tijdens de verbouwing. Wel zo fijn.

Voor jouw kind.

Zonder kosten sparen voor jou en jouw kind tegen een variabele rente. Voor de studie of voor op kamers. Zodat jouw kind later ook fijn kan wonen.

Voor jouw toekomst.

Jouw spaargeld vastzetten voor een looptijd die je zelf bepaalt. Tegen een gegarandeerd vaste rente. Dan weet je zeker dat je genoeg hebt. Voor een nieuwe keuken, een verbouwing of het opfrissen van jouw huis.
Birgitta_testimonial

Vragen?

Hier vind je de meestgestelde vragen over hoe sparen werkt bij Argenta. Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan alle vragen.
Hoe lang duurt het voordat ik mijn Argenta spaarrekening kan gebruiken?

Je kunt jouw Argenta spaarrekening gebruiken zodra:

 • We alle documenten hebben ontvangen 
 • Je een eerste storting hebt gedaan

In Mijn Argenta zie je of jouw Argenta spaarrekening actief is. Log daar met jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Onder het rekeningnummer van jouw Argenta spaarrekening zie je of deze actief is. Is deze nog niet actief? Dan staat er niets.

Wanneer wordt mijn overboeking verwerkt?

Boek je op een werkdag voor 14.30 uur geld over naar jouw tegenrekening? Of voor 17.30 uur naar jouw spaarrekening? Dan wordt de overboeking dezelfde dag verwerkt. Na deze tijden wordt de overboeking de eerstvolgende werkdag verwerkt. Houd er rekening mee dat jouw bank deze overboeking ook moet verwerken.

overboekingen tussen Argenta rekeningen.

Overboekingen tussen Argenta rekeningen vinden wel altijd direct plaats.

Instant Payment

We nemen nog geen deel aan Instant Payment. Overboekingen van en naar andere banken worden ‘s nachts, in het weekend of op officiële feestdagen niet direct doorgevoerd.

Valt mijn spaargeld bij Argenta onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel?

Banken die gevestigd zijn in andere landen van de Europese Unie en die een bijkantoor hebben in Nederland vallen onder het Depositogarantiestelsel van hun thuisland. Argenta valt dus onder de Belgische Collectieve Garantieregeling. Deze is vergelijkbaar met het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Dit betekent dat € 100.000,- per rekeninghouder bij Argenta is gegarandeerd.

Lees meer 

Kan ik het spaargeld uit mijn termijndeposito eerder opnemen?

Soms mag je het geld uit jouw termijndeposito eerder opnemen. Dit is in de volgende gevallen:

 • Na het openen van het termijndeposito heb je 14 dagen de tijd om de rekening te beëindigen en het geld op te nemen
 • Bij aankoop van een nieuwe woning en afsluiten van de Argenta hypotheek
 • Bij onvoorziene situaties zoals:
  • Wanneer je in de schuldsanering terechtkomt
  • Wanneer je arbeidsongeschikt bent geraakt
  • Bij overlijden van de rekeninghouder

  Wij vragen je om een bewijs van één van bovenstaande situaties. Aan de hand daarvan bepalen we of de uitzondering voor jou geldt. Als dit het geval is dan betaalt je geen kosten. 

 • Overige onvoorziene en bijzondere situaties mag je altijd met ons bespreken. Argenta bepaalt uiteindelijk of jouw situatie valt onder deze overige situaties. Als dit het geval is, dan kun je jouw geld eerder opnemen. Hiervoor brengen we afkoopkosten en administratiekosten in rekening.

Lees meer

Wat is het Depositogarantiestelsel?

Als een bank failliet gaat, garandeert het banktegoeden (deposito’s) tot maximaal € 100.000,-. Dit betekent dus dat per klant maximaal € 100.000,- uitbetaald wordt. De garantie geldt voor de meeste rekeninghouders en bijna alle soorten rekeningen.

Er gelden 3 voorwaarden:

 • Jouw bank neemt deel aan het Depositogarantiestelsel
 • Je kunt als rekeninghouder aanspraak maken op een vergoeding
 • Het product valt onder het Depositogarantiestelsel

Lees meer