Je eerste huis kopen.

Een eerste huis kopen. Waar begin je? Met dit stappenplan helpen we jou op weg.

Het is handig als je een beetje weet wat je zou kunnen lenen. En wat jij aan een huis wilt en kunt uitgeven iedere maand. Met onze eenvoudige berekentool krijg je daar gelijk een idee van. Je kunt misschien ook gebruik maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat kan je zekerheid geven en een lagere rente.

Hulp nodig?

Of stel jouw vragen meteen aan een onafhankelijk adviseur. Dan weet je precies waar je aan toe bent voor jouw situatie en wordt alles voor jou geregeld. Fijn toch.

Je weet nu wat je ongeveer kunt uitgeven aan een huis. Belangrijk is dat je weet waar je wilt wonen. En in wat voor soort huis. Kies je voor nieuwbouw, een bestaand of misschien wel een klushuis?

Keuze gemaakt?

Dan kan de zoektocht beginnen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Via websites, apps of neem een aankoopmakelaar in de hand. Een makelaar weet vaak eerder wanneer een huis te koop komt te staan. Dus maak snel een afspraak om naar het huis te kijken. Of regel het zelf. Dan bespaar je de kosten van een makelaar.

Huis gevonden? Dan doe je een bod op het huis en wordt het voorlopige koopcontract opgesteld. Lees dat goed door (ook de ontbindende voorwaarden). Let hierbij op of er een waarborgsom of bankgarantie in staat. Voorlopig koopcontract getekend? Dan kun je verder met het afsluiten van jouw hypotheek.

Wat past bij jou?

Denk goed na over welke aflosvorm en rente bij jou past. Wil je nu meer betalen en later minder? Of iedere maand hetzelfde bedrag betalen? Wil je een vaste of variabele rente? En wil je ook nog verbouwen? Regel er dan een bouwdepot bij. Bespreek en regel dit samen met een adviseur.

Je hebt jouw hypotheek gekozen en alle documenten aangeleverd. Is jouw hypotheek goedgekeurd? Neem dan contact op met een notaris. Die kun je zelf uitkiezen bij jouw in de buurt. Daar teken je het koopcontract en de papieren voor de hypotheek.

Gefeliciteerd!

Het leukste moment is aangebroken. Je krijgt de sleutel van jouw nieuwe huis! Sopje er doorheen en misschien nog een lik verf op de muur of wat verbouwen. En dan lekker genieten!

geld_lenen_kost_geld_b

Jou helpen met fijn wonen.

Dat doen we graag. En we houden het eenvoudig. Gewoon 1 hypotheek met duidelijke en goede voorwaarden. Altijd tegen een scherpe rente.
Lange offertegeldigheid (1 jaar zonder kosten)
Scherpe vaste en variabele rentes
Berekening met laagste dagrente
Eenvoudig taxeren
Quotes klanten

Altijd scherpe rentes.

Bij ons kun je altijd rekenen op scherpe rentes. Wil je een vaste of variabele rente? Met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Gewoon wat bij jou past. Jij kiest.
3,00% 1 jaar vast Termijndeposito (op jaarbasis)
3,00% 1 jaar vast Termijndeposito (op jaarbasis)

Vragen?

Je hebt vast veel vragen als je jouw eerste huis wilt kopen. Hier vind je de meeste antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Bekijk dan alle vragen.
Wat is een startershypotheek?

Een startershypotheek is de 1e hypotheek die je afsluit. Er is een verschil tussen een startershypotheek en een starterslening.

Lees meer

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) heeft 2 grote voordelen. Je weet zeker dat de hypotheek past bij jouw inkomen. Zo hou je geld over. En als je (gedwongen) jouw huis moet verkopen met een restschuld dan wordt deze kwijtgescholden. Fijn toch?

Lees meer

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een aparte rekening die alleen bedoeld is om (ver)bouwkosten van jouw huis mee te betalen. Je leent dan een bepaald bedrag dat voor maximaal 2 jaar in het bouwdepot wordt gezet. Maak je  kosten bij de verbouwing of bouw? Dan declareer je deze kosten via ons.

Lees meer

Wat zijn de bijkomende kosten van een nieuwbouwhuis?

Een nieuwbouwhuis heeft veel voordelen. Je kunt het huis helemaal naar jouw zin maken. Een frisse start zodat jij fijn kunt wonen. Houd wel rekening met bijkomende kosten zoals bouwrente, meerwerk en en kosten om jouw hypotheek te regelen. Die betaal je al voordat jouw huis klaar is. En vaak heb je ook een tijdje dubbele maandlasten. 

Bij een nieuwbouwhuis betaal je geen notariskosten voor bijvoorbeeld de overdracht van eigendom. Je krijgt wel te maken met bijkomende kosten. Denk daarbij aan:

  • Bankgarantie
  • Renteverlies voor de bouw
  • Renteverlies tijdens de bouw: bouwrente
  • Bouwdepot
  • Meerwerk
  • Afwerkkosten na oplevering
  • Dubbele lasten bij nieuwbouwhuis
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Notariskosten

Lees meer

maak afspraak

Meer weten over de Argenta hypotheek?

Heb je nog vragen over de Argenta hypotheek voor jouw situatie? Maak eenvoudig een afspraak voor een videogesprek met één van onze adviseurs. Gewoon wanneer het jou uitkomt. We helpen je graag verder.