Duurzaam icon groen geel

Onze overtuiging.

Duurzaamheid betekent bij Argenta zorgen voor mens, milieu en maatschappij. En dat zorgt voor stabiele bedrijfsresultaten, gelukkige werknemers en een gezonde samenleving. Daar zijn we bij Argenta van overtuigd. Zorgzaam zijn zit bij Argenta in het hart van de organisatie. Het verbindt ons en biedt eigenheid. Een eigenschap die Argenta nog vele generaties verder zal dragen. Zo simpel kan het zijn. In ons duurzaamheidsbeleid vind je er alles over.

Weerbaarheid in alles wat we doen.

Argenta wil weerbaarheid voor iedereen. Onze purpose komt niet uit de lucht gevallen. Hij ligt in lijn met wat Argenta al jaren doet. Onze bestaans­reden, de inzet van alles wat we doen, is tijdloos en actueler dan ooit.


 

Duurzame aanpak.

Argenta’s purpose is wat ons onderscheidt van de rest van de markt. We willen er echte impact mee maken: in een directe zin op onze klanten en medewerkers, maar ook indirect op de hele maatschappij en onze omgeving. Want wie weerbaar is, is gewapend tegen onzekerheid. En dat is meteen een duurzame aanpak.

Weerbaarheid Argenta

Hoe doen we dat?

Duurzaamheid heeft voor ons meerdere betekenissen. Niet alleen in relatie met onze klanten, medewerkers en (onafhankelijke) adviseurs maar ook met onze partners.

Duurzaam samen met jou als klant.

We willen de eerste bank zijn voor mensen die financieel advies zonder poespas willen. Nu en voor later. Daarom hebben we naast een eenvoudige hypotheek ook gratis spaarrekeningen. Zodat je makkelijk kunt sparen voor alles wat jij belangrijk vindt voor een duurzaam financieel leven.

Duurzaam wonen.

Duurzaam leven betekent ook duurzaam wonen. We helpen onze klanten graag met de financiering ervan. We bieden en ontwikkelen verschillende voorwaarden en producten hiervoor zoals het Argenta energiebespaarbudget. Je leest er meer over op onze Groen wonen pagina.

Duurzaam voor medewerkers.

Als medewerker krijg je een beloning die bij je past en werk je in een inspirerende omgeving. En we moedigen je aan en ondersteunen jou om jouw talent te ontwikkelen en jou persoonlijk te laten groeien. Zo zorgen we samen voor een duurzame werkrelatie.

Duurzaam samen met onze onafhankelijke adviseurs.

Ons succes komt ook door ons grote netwerk aan onafhankelijke adviseurs. Zij staan letterlijk en figuurlijk dichtbij onze klanten. Onze klanten waarderen dat persoonlijke contact en het persoonlijke advies. Zo bouwen we samen aan een duurzame relatie met onze klanten.

Duurzaam met onze aandeelhouders.

Al 60 jaar is Investar meerderheidsaandeelhouder die nog steeds in handen is van dezelfde familie. De tweede aandeelhouder is Argen-Co (een erkende coöperatieve vennootschap). Coöperatief ondernemen is een vorm van duurzaam ondernemen. De vennoten van Argen-Co zijn allemaal klant of kantoorhouder van Argenta in België. Onze aandeelhouders zien allebei hun aandeelhouderschap als een samenwerking op lange termijn.

Duurzaam met onze partners.

We staan dichtbij onze partners waarmee we ondernemend samenwerken op het gebied van IT, software, HR en dienstverlening. Met het oog op de behoefte van onze klant.