geld_lenen_kost_geld_b
Duurzaam icon groen geel

De mogelijkheden.

Soms weet je al wat je wilt verduurzamen. Zeker als je al langer in een huis woont. Maar bij het aankopen van een nieuw huis weet je vaak niet meteen wat de mogelijkheden zijn om te verduurzamen en hoe je dat kunt betalen. Voor jouw bestaande of nieuwe huis hebben we een oplossing bij of na het afsluiten van de Argenta hypotheek. Het hangt ook af van het energielabel van het huis hoeveel je (extra) kunt lenen. Vind een adviseur om te bespreken welke optie het beste past bij jouw situatie.

Zo betaal je groen wonen.

Met jouw spaargeld.

Heb je voldoende spaargeld om jouw huis te verduurzamen? Dat is fijn. Zorg dat je genoeg geld achter de hand houdt. Voor tips zie de BufferBerekenaar van Nibud.

Met de Argenta hypotheek.

Wil je extra geld lenen om jouw huis te verduurzamen? Dat kan door het verhogen van je hypotheek. Of als je een huis wilt kopen dan kan je dit meteen extra meefinancieren. Vraag jouw adviseur om de mogelijkheden voor jouw situatie.

Met het Argenta energiebespaarbudget. 

Weet je nog niet wat je in jouw huis wilt verduurzamen? Dan is het slim om bij het afsluiten van de Argenta hypotheek gebruik te maken van het Argenta energiebespaarbudget. Het hangt ook af van het energielabel van het huis hoeveel je (extra) kunt lenen. Je kunt dan tot maximaal 100% van de huidige marktwaarde van jouw huis gebruiken als je later wel weet wat je wilt verduurzamen aan jouw huis. Hieronder vind je er meer over.

Met de Argenta lening energiebesparende voorzieningen.

Heb je al precies uitgezocht wat de beste oplossing is voor het verduurzamen van jouw huis? Dan kun je een extra lening afsluiten bovenop jouw Argenta hypotheek. Dit kan in totaal tot maximaal 100% van de marktwaarde na verbouwing van je huis. Je kunt dan gebruik maken van de verwachte waardestijging van de energiebesparende maatregelen.  Vooraf geef je dan precies aan wat je wilt lenen op basis van een specificatie van de energiebesparende maatregelen die wil je wilt doorvoeren. Het hangt ook af van het energielabel van het huis hoeveel je (extra) kunt lenen. Hieronder vind je er meer over.

Met een energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds.

Wil je jouw huis verduurzamen? Dan kun je een speciale lening aanvragen: de energiebespaarlening. Dit kun je doen via het Nationaal Warmtefonds. Kijk op warmtefonds.nl of je hiervoor in aanmerking komt.

Met een duurzaamheidslening van de gemeente. 

Bij een duurzaamheidslening leen je geld bij je eigen gemeente. Vaak tegen een aantrekkelijke rente. De lening is speciaal bedoeld om energiebesparende maatregelen voor jouw huis te financieren. Benieuwd of jouw gemeente een duurzaamheidslening aanbiedt? Kijk dan op Duurzaamheidslening van Svn (Stimuleringsfond Volkshuisvesting).

Tip: subsidies voor verduurzaming.

Er is een landelijke subsidie om je huis te verduurzamen, de ISDE. Hiermee kun je tot ongeveer 30% op je kosten terugkrijgen voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers. 

Tip: subsidies via gemeente.

Veel gemeentes bieden subsidies voor het energiezuiniger maken van je huis. Check op de Energiesubsidiewijzer welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Tip: waar begin je?

Op verbeterjehuis.nl wordt stap voor stap uitgelegd hoe je jouw huis kunt verduurzamen.

Maak jouw huis groen met deze leningen.

Wil je (extra) lenen voor het verduurzamen van jouw huis? Dat kan met het Argenta energiebespaarbudget en de extra lening voor energiebesparende maatregelen. Hiermee kun je jouw Argenta hypotheek verhogen. Jouw keuze hierin hangt ook af van of je al weet wat je wil verduurzamen of niet. Het hangt af van het energielabel van het huis hoeveel je (extra) kunt lenen. Beide leningen kun je ook naast elkaar afsluiten. Hieronder vind je de verschillen tussen deze 2 leningen.

Het Argenta energiebespaarbudget.

 • Je weet nog niet wat je aan je huis wilt verduurzamen
 • Het hangt af van het energielabel van het huis hoeveel je (extra) kunt lenen*
 • Tot 100% van de huidige marktwaarde van jouw huis
 • Mogelijk bij het afsluiten of het verhogen van de Argenta hypotheek
 • Je hoeft geen specificatie van verbouwing aan te leveren (je kunt de kosten declareren op basis van facturen)

* De extra leenruimte komt bovenop de maximale hypotheek die wordt berekend op basis van jouw inkomen.

Lening energiebesparende voorzieningen.

 • Je weet wel wat je aan je huis wilt verduurzamen
 • Het hangt af van het energielabel van het huis hoeveel je (extra) kunt lenen*
 • Tot 100% marktwaarde van jouw huis na verbouwing
 • Mogelijk bij het afsluiten of het verhogen van de Argenta hypotheek
 • Specificatie van verbouwing aanleveren via bouwdepot op Mijn Leninginzicht

* De extra leenruimte komt bovenop de maximale hypotheek die wordt berekend op basis van jouw inkomen.

Maximale extra leenruimte afhankelijk van energielabel.

Het hangt af van het energielabel van het huis hoeveel je (extra) maximaal kunt lenen. Als je energiebesparende voorzieningen overweegt dan kun je ook meer lenen als je een huis hebt of koopt met een lager energielabel dan voor een huis met een beter energielabel. Dit kan ook als je jouw hypotheek wil oversluiten.

Hieronder vind je de tabel waarin je de extra leencapaciteit kunt aflezen.

« Swipe om meer te zien

Energielabel woning.

Extra leenruimte bij aanvraag.*                                           

Extra leenruimte treffen EBV.                                           

E, F, G-€ 20.000,-
C, D€ 5.000,-€ 15.000,-
A, B€ 10.000,-€ 10.000,-
A+, A++€ 20.000,-€ 10.000,-
A+++€ 30.000,-€ 10.000,-
A++++€ 40.000,--
A++++ (met EPG > 10 jaar)€ 50.000,--
Geen (geldig) energielabel-€ 10.000,-
   

*Dit is mogelijk bij aankoop van jouw huis, maar bijvoorbeeld ook bij oversluiting of een verhoging van jouw hypotheek.

Let op. 

 • Bij een nieuwbouwhuis A++++ vragen we een voorlopig energielabel of een toegekende groenverklaring
 • Bij een nieuwbouwhuis met energielabel A++++ met EPG vragen we ook een kopie van het EnergiePrestatieGarantie (EPG) certificaat op

Altijd scherpe rentes.

Bij ons kun je altijd rekenen op scherpe rentes. Wil je een vaste of variabele rente? Met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Gewoon wat bij jou past. Jij kiest.
3,73% 10 jaar vast met NHG (annuïtair)
3,73% 10 jaar vast met NHG (annuïtair)

Zo regel je jouw Argenta hypotheek.

Je eerste of jouw volgende huis kopen? Of wil je de maandlasten verlagen? Of jouw huis verduurzamen? Waar begin je? Met dit stappenplan heb je jouw Argenta hypotheek zo geregeld.

Eerste huis?

Het is handig als je weet wat je zou kunnen lenen. En wat jij aan een huis wilt en kunt uitgeven iedere maand. Met onze eenvoudige berekentool krijg je daar gelijk een idee van. Je kunt misschien ook gebruik maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat kan je zekerheid geven en een lagere rente.

Volgende huis of oversluiten? Of verduurzamen?

Ben je toe aan een ander huis? Of wil je jouw hypotheek oversluiten? Of jouw huis verduurzamen? Stel je vragen meteen aan een onafhankelijk adviseur. De adviseur berekent jouw maximale hypotheek. Dan weet je precies waar je aan toe bent en wordt het voor jou geregeld. Fijn toch.

Wil je meer weten over de Argenta hypotheek? En of dat bij jouw volgende woonstap past? Of ben je er nog niet uit over welke hypotheek het beste bij je past? Bespreek dan de mogelijkheden met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Wat houdt het gesprek in?

In het eerste gesprek stelt de onafhankelijk adviseur vragen over jouw volgende stap. De adviseur berekent dan wat je kunt lenen en legt je uit wat de Argenta hypotheek inhoudt. Zoals wat de voorwaarden zijn en welke soort rente bij jou past. Zo krijg je een eerste idee van wat de mogelijkheden zijn.

Kies je voor de Argenta hypotheek? Dan stelt de onafhankelijk adviseur een uitgebreid persoonlijk rapport met advies voor jou op. Zo heb je alles in één overzicht en kun je de juiste keuze voor jouw hypotheek maken. En de adviseur regelt verder alles voor je wat je hebt afgesproken. Handig toch?

Wat staat er in het rapport?

In het persoonlijk rapport met advies krijg je advies over welke soort aflosvorm en rente het beste bij jouw situatie past. Denk ook aan gebeurtenissen die in de toekomst kunnen plaatsvinden zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid of als je geen werk meer hebt. Zo heb je alles in één overzicht.

Weet je zeker dat je de Argenta hypotheek wilt? Dan vraagt jouw adviseur documenten digitaal aan te leveren. Het hangt af van jouw situatie welke documenten dat zijn. De adviseur verzamelt alles en stuurt de aanvraag voor jouw hypotheek met al jouw gegevens naar ons via het Hypotheken Data Netwerk (HDN). En je kunt het renteaanbod zonder handtekening naar ons laten versturen.

Naar de notaris.

Nu plan je ook een afspraak in bij de notaris om de koop van jouw huis af te ronden.

Klopt jouw aanvraag voor de Argenta hypotheek en zijn alle documenten aangeleverd? Als we alles goedgekeurd hebben maken we het geld over naar de notaris. De notaris handelt de overdracht verder af met jou.

Gefeliciteerd!

Je ontvangt de sleutel van jouw huis of je bent klaar met het oversluiten van jouw Argenta hypotheek. Geniet ervan!