Een bouwdepot is een aparte rekening die alleen bedoeld is om (ver)bouwkosten van jouw huis mee te betalen. Je leent dan een bepaald bedrag dat voor maximaal 2 jaar in het bouwdepot wordt gezet. Maak je  kosten bij de verbouwing of bouw? Dan declareer je deze kosten via ons.

hoe werkt een bouwdepot bij Argenta?

Een bouwdepot van Argenta werkt heel eenvoudig. Maak je kosten voor jouw huis? Bewaar de bonnetjes en facturen dan goed. In mijn Argenta upload je al deze originele facturen. We controleren ze en betalen het bedrag aan je terug of we betalen direct aan de leverancier.

Zoals bij elk bouwdepot heeft ook Argenta voorwaarden over hoe en wat je mag declareren. Wat je wel mag declareren zijn de kosten voor alle 'vaste' zaken. Dat zijn materialen die je niet mee kunt nemen bij een verhuizing zoals een vloer of nieuwe kozijnen. En ook de kosten voor een aannemer of klussenbedrijf. Kosten voor ‘losse zaken’ (zoals gordijnen) mag je niet betalen uit je bouwdepot.

Heb je al een bouwdepot? Lees hoe je declareert uit jouw bouwdepot.

rente van de verbouwingshypotheek. 

Over het bedrag in het bouwdepot ontvang je rente. Deze rente is bij Argenta even hoog als de hypotheekrente die je betaalt. Deze rente trekken we af van de rente die je over je hypotheek aan ons moet betalen. Je ontvangt maximaal 24 maanden rente.

In sommige gevallen kun je het bouwdepot verlengen. Na een verlenging ontvang je geen rente meer over het bedrag dat nog in het bouwdepot zit. Je betaalt dan rente over de hele hypotheek. Blijft er na de verbouwing een bedrag over in het bouwdepot? Dan lossen we automatisch met dat bedrag alvast een stukje van je hypotheek af.

voorwaarden van een bouwdepot.

Een bouwdepot bij de Argenta hypotheek werkt heel eenvoudig. Maar er zijn wel voorwaarden en regels voor het declareren van de kosten die je maakt.

jouw bouwdepot is 24 maanden geldig.

Dat geldt ook voor de rentevergoeding die je over het bedrag in het bouwdepot krijgt uitbetaald. Ben je nog niet klaar? Dan mag je jouw bouwdepot 2 keer met 6 maanden verlengen.

rente bouwdepot.

Het rentepercentage dat je voor jouw lening betaalt, is gelijk aan het percentage dat je op het geld in het bouwdepot ontvangt.

tweede bouwdepot aanvragen niet mogelijk.

Binnen dezelfde inschrijving kun je geen tweede depot aanvragen als er al een bouwdepot loopt.

proforma-nota’s en offertes betalen we alleen aan jou terug.

Stuur daarom de proforma-nota of je offerte samen met het betaalbewijs op. Dit verkleint de kans op een afwijzing van een betaling uit je bouwdepot.

orderbevestiging declareren?

Die betalen we alleen uit aan de leverancier.

dit mag je declareren.

Declareer alleen kopieën van facturen of kassabonnen van werkzaamheden of producten die zorgen voor een betere staat van je huis en die passen in je verbouwplan. 

dit moet er op de offerte staan.

De bedragen op facturen moeten in euro’s zijn en de factuurdatum mag niet voor de aanvraagdatum van de offerte liggen.

zo krijg je uit het bouwdepot betaald.

Declareer alleen facturen die we moeten uitbetalen op een Nederlands IBAN. Wij betalen niet aan een buitenlands IBAN. Wil je naar jouw eigen IBAN laten uitbetalen? Dan maken wij het bedrag alleen over naar het IBAN waarvan wij ook de maandelijkse incasso voor de hypotheek incasseren. 

vraag een adviseur naar een bouwdepot.

Wil je een hypotheek met een bouwdepot afsluiten? Of heb je nog vragen over een bouwdepot bij Argenta? Tijdens een vrijblijvend hypotheekgesprek krijg je antwoord op:

  • kan ik een bouwdepot aanvragen?
  • waar moet ik rekening mee houden?
  • bij welke hypotheken kan ik een bouwdepot afsluiten?
  • hoe vraag ik een bouwdepot aan?