Altijd scherpe rentes.

Bij ons kun je altijd rekenen op scherpe rentes. Wil je een vaste of variabele spaarrente? Met een vaste rente bepaal je zelf voor hoe lang je jouw spaargeld wilt vastzetten (voor 6 maanden of 1, 2, 3, 4 of 5 jaar).
3,25% 1 jaar vast Termijndeposito Met de Argenta hypotheek (op jaarbasis)
3,25% 1 jaar vast Termijndeposito Met de Argenta hypotheek (op jaarbasis)

Slim sparen.

Geld opzij zetten als buffer voor een zekere toekomst, voor die mooie auto of verduurzaming van jouw huis. Dat is een slimme zet. Ook als je voor verrassingen komt te staan. Je spaart eenvoudig voor jouw toekomst met de Argenta spaarrekeningen. We hebben zelf geen betaalrekeningen. Je hebt alleen een betaalrekening van jouw andere bank als tegenrekening nodig om bij ons een spaarrekening te kunnen openen. Makkelijk toch.
Extra spaarrente omdat je de Argenta hypotheek hebt
Meteen openen zonder betaalrekening van Argenta
Gratis spaarrekening
Scherpe rentes
Potjes voor jouw spaardoelen
Eenvoudig online afsluiten en beheren

Hoe wil jij sparen?

Hoe, hoeveel en waarvoor je spaart hangt af van wat jij wilt. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kies wat bij jou past en wat je in de toekomst verwacht nodig te hebben om nog fijner te leven. Hieronder vind je nog de voorwaarden en de verschillen tussen de Argenta spaarrekening en het Argenta termijndeposito voor als je de Argenta hypotheek hebt.

Voor jezelf of voor ons samen.

Gratis en eenvoudig sparen tegen een scherpe variabele rente. Storten en opnemen wanneer je wilt. Geen kosten bij openen en voor het gebruik ervan. En je hoeft geen betaalrekening bij ons te openen.

Voor jouw toekomst.

Zet jouw spaargeld vast voor een looptijd die je zelf kiest tegen een vaste rente. Voor 6 maanden, 1, 2, 3, 4 of 5 jaar. Jij bepaalt!

Het verschil tussen termijndeposito en variabel sparen.

Hieronder leggen we je de verschillen uit tussen het Argenta termijndeposito en de Argenta spaarrekening waarop je met variabele rente kunt sparen (voor als je de Argenta hypotheek hebt). Voor al onze spaarrekeningen geldt dat je ze eenvoudig online en gratis kunt openen. En daarna rekenen we ook geen kosten voor het beheer ervan. Fijn toch!

Termijndeposito.

 • Rente 1 jaar vast op jaarbasis: 3,00% *
 • Minimale inleg € 250,-
 • Niet bijstorten of opnemen
 • Gekozen looptijd staat vast
 • Vaste rente tijdens looptijd
 • Loopt door tot einde looptijd (ook al heb je geen Argenta hypotheek meer)**
 • De extra rente krijg je als een nieuwe termijndeposito afsluit of verlengt

*Per dinsdag 13 mei 2024.

**Heb je al een termijndeposito? Dan geldt de rente die je nu hebt tot einde looptijd van jouw termijndeposito.

Variabel sparen.

 • Variabele rente op jaarbasis: 2,65% *
 • Minimale inleg € 0,01
 • Wel bijstorten of opnemen
 • Flexibele rente (verhoging of verlaging)
 • Opzeggen op ieder moment
 • Als jouw Argenta hypotheek eindigt dan vervalt de extra rente op de Argenta spaarrekening(en)
 • Wil je samen de Argenta spaarrekening met extra rente openen? Dat kan alleen als de Argenta hypotheek op allebei jullie namen staat

*Per dinsdag 16 april 2024.

Rekenvoorbeeld rente termijndeposito voor 6 maanden.

Stel je sluit op 21 september een termijndeposito af voor 6 maanden waarop je € 10.000,- inlegt en de rente is bijvoorbeeld 2,50% (op jaarbasis). De inleg en rente worden op 21 maart in het jaar daarna uitgekeerd. Dit betekent dat jouw inleg 183 dagen vaststaat. Over deze 183 dagen ontvang je een rentevergoeding.

Zo bereken je de rente.

Je kunt de rente die je gaat ontvangen makkelijk berekenen. Dan deel je het aantal dagen dat jouw geld vaststaat door het aantal dagen per jaar. Dit percentage vermenigvuldig je met het rentepercentage van 2,50% en het bedrag dat je hebt ingelegd.

Dit is wat je ontvangt.

Zo lang staat jouw geld vast: 183 / 365 = 50,13% van een heel jaar

Je ontvangt dan deze rente: 50,13% X 2,5%  X € 10.000,- = €125,33

Op 21 maart ontvang je het volgende bedrag op jouw Argenta internetspaarrekening: € 10.126,03

* *In dit voorbeeld is geen rekening gehouden met schrikkeljaren. De precieze berekening van de rente voor jouw Argenta termijndeposito is afhankelijk van het moment waarop deze is afgesloten. Niet alle maanden hebben evenveel dagen en er zijn schrikkeljaren.

Zo vraag je een (extra) Argenta spaarrekening aan.

Heb je nog geen actieve spaarrekening?

En wil je de Argenta spaarrekening openen? Hier lees je hoe je dat eenvoudig regelt.

Heb je al een actieve spaarrekening of de Argenta hypotheek?​

We hebben een stappenplan gemaakt over hoe je als klant van Argenta een extra Argenta spaarrekening opent. Voor als je al een Argenta spaarrekening of de Argenta hypotheek hebt.

Vragen?

Hier vind je de veelgestelde vragen over het openen van een spaarrekening van Argenta. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Wanneer en waarom krijg ik extra spaarrente?

Dat krijg je als je de Argenta hypotheek hebt. Gewoon omdat we blij met jou zijn als klant.

Hoe kan ik als bestaande klant de Argenta spaarrekening openen?

Dat leggen we je uit in een handig stappenplan.

Naar stappenplan

Hoe kan ik als nieuwe klant de Argenta spaarrekening openen?

Dat leggen we je uit in een handig stappenplan.

Naar stappenplan

Waarom is storten en opnemen alleen mogelijk via 1 vaste tegenrekening?

Dit doen we vanwege de veiligheid van de spaargelden bij Argenta, om fraude te voorkomen en de kosten laag te houden.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Argenta spaarrekening kan gebruiken?

Je kunt jouw Argenta spaarrekening gebruiken zodra:

 • We alle documenten hebben ontvangen 
 • Je een eerste storting hebt gedaan

In Mijn Argenta zie je of jouw Argenta spaarrekening actief is. Log daar met jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Onder het rekeningnummer van jouw Argenta spaarrekening zie je of deze actief is. Is deze nog niet actief? Dan staat er 'Nog niet actief'.

Wanneer wordt mijn overboeking verwerkt?

Boek je op een werkdag voor 14.30 uur geld over naar jouw tegenrekening? Of voor 17.30 uur naar jouw spaarrekening? Dan wordt de overboeking dezelfde dag verwerkt. Na deze tijden wordt de overboeking de eerstvolgende werkdag verwerkt. Houd er rekening mee dat jouw bank deze overboeking ook moet verwerken.

overboekingen tussen Argenta rekeningen.

Overboekingen tussen Argenta rekeningen vinden wel altijd direct plaats.

Instant Payment

We nemen nog geen deel aan Instant Payment. Overboekingen van en naar andere banken worden ‘s nachts, in het weekend of op officiële feestdagen niet direct doorgevoerd.

Moet ik bronbelasting of andere Belgische belasting betalen op de producten van Argenta Nederland?

Nee, je hoeft op de producten van Argenta Nederland geen bronbelasting of andere buitenlandse belasting te betalen omdat wij in Nederland gevestigd zijn. Bronbelasting wordt alleen ingehouden als je bankiert bij een bank die gevestigd is in het buitenland.

Wat is het Depositogarantiestelsel?

Als een bank failliet gaat, garandeert het banktegoeden (deposito’s) tot maximaal € 100.000,-. Dit betekent dus dat per klant maximaal € 100.000,- uitbetaald wordt.

Er gelden 3 voorwaarden:

 • Jouw bank neemt deel aan het Depositogarantiestelsel
 • Je kunt als rekeninghouder aanspraak maken op een vergoeding
 • Het product valt onder het Depositogarantiestelsel

Lees meer

Valt mijn spaargeld bij Argenta onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel?

Banken die gevestigd zijn in andere landen van de Europese Unie en die een bijkantoor hebben in Nederland vallen onder het Depositogarantiestelsel van hun thuisland. Argenta valt dus onder de Belgische Collectieve Garantieregeling. Deze is vergelijkbaar met het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Dit betekent dat € 100.000,- per rekeninghouder bij Argenta is gegarandeerd.

Lees meer 

Kan ik het spaargeld uit mijn termijndeposito eerder opnemen?

Soms mag je het geld uit jouw termijndeposito eerder opnemen. Dit is in de volgende gevallen:

 • Na het openen van het termijndeposito heb je 14 dagen de tijd om de rekening te beëindigen en het geld op te nemen
 • Bij aankoop van een nieuwe woning en afsluiten van de Argenta hypotheek
 • Bij onvoorziene situaties zoals:
  • Wanneer je in de schuldsanering terechtkomt
  • Wanneer je arbeidsongeschikt bent geraakt
  • Bij overlijden van de rekeninghouder

  Wij vragen je om een bewijs van één van bovenstaande situaties. Aan de hand daarvan bepalen we of de uitzondering voor jou geldt. Als dit het geval is dan betaal je geen kosten. 

 • Overige onvoorziene en bijzondere situaties mag je altijd met ons bespreken. Argenta bepaalt uiteindelijk of jouw situatie valt onder deze overige situaties. Als dit het geval is, dan kun je jouw geld eerder opnemen. Hiervoor brengen we afkoopkosten en administratiekosten in rekening.

Lees meer

Bewust met jouw geld omgaan samen met Argenta.

We vinden het belangrijk dat wij en onze klanten bewust omgaan met geld. Voor een fijn leven waarin je bewuste financiële keuzes kunt maken. En dat je spaart met een goed en veilig gevoel. Daarom gaan wij met jouw geld om op een verantwoorde manier en zonder risico’s. Zoals je dat zelf ook zou doen. 

Veilig sparen bij Argenta betekent dat we aansluiten op het ‘modern spaarbeleid’ en dat we deelnemen aan het Belgische Depositogarantiestelsel. Het Depositogarantiestelsel (DGS) is een garantieregeling voor de klanten van een bank. Als een bank failliet gaat dan is het spaarbedrag tot maximaal € 100.000,- per persoon gegarandeerd.

Tussentijds beëindigen.

Je hebt na het openen van een termijndeposito 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun je jouw termijndeposito kosteloos beëindigen. Na deze bedenktijd is het niet meer mogelijk om jouw termijndeposito tussentijds te beëindigen. Dit kan alleen in bijzondere situaties. Afhankelijk van de situatie brengen wij hier kosten voor in rekening. Lees hier meer over het tussentijds beëindigen van een termijndeposito.