Adviseurs.

Hier vind je de antwoorden op jouw vragen over de Argenta hypotheek, onze voorwaarden en het acceptatiebeleid. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan een kijkje in de hypotheekgids. Wil je snel inzicht in onze goede voorwaarden? Ontdek het in de hypotheekkaart.

Of neem contact met ons op: 088 - 2051500.

Mag je met Argenta groen lenen meer lenen bovenop je maximale hypotheek?

Vanaf 1 januari 2024 mag je volgens de nieuwe regels bij aankoop en bij het treffen van energiebesparende maatregelen meer lenen. Hoeveel jouw klant extra kan lenen hangt af van de energielabel van de woning. 

Let op: de hypotheek mag niet hoger zijn dan 100% marktwaarde van de woning.

Energiebesparende maatregelen die voor de aanvraag zijn uitgevoerd mogen die worden meegenomen in het Argenta groen lenen deel?

Nee, dat is niet mogelijk. De facturen moeten na de aanvraagdatum van Argenta groen lenen zijn. Ook als de klant met eigen geld de woning heeft verduurzaamd en zou willen financieren is dat ook niet mogelijk.

Kan Argenta groen lenen ook met andere niet energiebesparende maatregelen?

Argenta groen lenen is alleen mogelijk voor energiebesparende maatregelen:

 • Gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of leidingisolatie
 • Energiezuinig ventilatiesysteem samen met andere energiebesparende maatregelen
 • Hoog rendement beglazing (HR++, Triple glas)
 • Energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen samen met hoog rendement beglazing (HR++)
 • Warmtepomp
 • Douche-warmteterugwinningssysteem
 • Zonnecellen
   

  * Zie ook Wetgeving TRHK.

Mag jouw klant het Argenta groen lenen deel meeverhuizen?

Verhuist jouw klant naar een nieuwe woning? Dan mag de klant het resterende bedrag met de resterende rente en looptijd van de lening meeverhuizen naar de nieuwe woning (alleen als dit gebruikt wordt voor verduurzaming van de woning).

Telt Argenta groen lenen mee in de LTV?

De rente over het Argenta groen lenen deel hangt niet af van de risicoklassen maar telt wel mee bij het bepalen van de risicoklassen voor de gehele Argenta hypotheek.