Hypotheek meeverhuizen: een goed idee of niet?

Jouw hypotheek meeverhuizen kan slim zijn als de hypotheekrente op jouw bestaande hypotheek lager is dan de hypotheekrente die je krijgt wanneer je een nieuwe hypotheek afsluit. Dat kan tot en met 12 maanden. Dus als je binnen 12 maanden jouw oude huis hebt verkocht.

We nemen dan het volgende mee naar jouw nieuwe Argenta hypotheek:

  • De rente
  • Maximaal het overgebleven deel van de hoofdsom
  • De overgebleven looptijd van de rente

Let op:

  • Als je gebruik wilt maken van de Argenta verhuisregeling geef dit minimaal 30 dagen voor het aflossen van jouw Argenta hypotheek door via jouw adviseur (zie ook veelgestelde vragen hieronder)
  • Als je jouw Argenta hypotheek meeneemt naar het nieuwe huis kun je tijdelijk 2 hypotheken bij Argenta hebben. Dan wordt de rente op de oude lening omgezet naar het 1-jaarstarief die op dat moment geldt.

Meer weten? Vraag het jouw adviseur.

Veelgestelde vragen over de Argenta verhuisregeling.

Hoe lang geldt de Argenta verhuisregeling?

De verhuisregeling geldt maximaal 12 maanden. Jouw nieuwe hypotheek moet uiterlijk 12 maanden na aflossen van de oude hypotheek zijn gepasseerd.

Wat gebeurt er met mijn oude Argenta hypotheek?

Als je jouw Argenta hypotheek meeneemt naar het nieuwe huis kun je tijdelijk 2 hypotheken bij Argenta hebben. Dan wordt de rente op de oude lening omgezet naar het 1 jaarstarief die op dat moment geldt.

Hoe en wanneer kan ik de Argenta verhuisregeling aanvragen?

Wil je gebruik maken van de verhuisregeling? Geef dit dan minimaal 30 dagen voor het aflossen van jouw (gehele) hypotheek aan samen met jouw adviseur via info@argentahypotheken.nl. Zet hierbij ‘verzoek tot meeverhuizen rente’ en het contractnummer van jouw Argenta hypotheek. Als je gebruik mag maken van deze regeling dan geven we dat aan in het oude dossier van jouw Argenta hypotheek.

Krijg ik een bevestiging over de Argenta verhuisregeling?

Je ontvangt per e-mail een verzendbevestiging.

Mag de aflosvorm aangepast worden bij de Argenta verhuisregeling?

Ja. Dat mag.

Hoe werkt de verhuisregeling als jullie uit elkaar gaan?

Ga je uit elkaar of scheiden? En willen jullie het bestaande huis verkopen? Dan kunnen jullie allebei 50% van de bestaande Argenta hypotheek meenemen tegen dezelfde rente. Of jij of jouw partner kan ook 100% meenemen als dat past bij jullie situatie. Is jouw hypotheek hoger dan het deel dat je meeneemt? Dan moet je voor het nieuwe deel een nieuwe Argenta hypotheek afsluiten tegen de rente die op dat moment geldt.