Argenta groen lenen.

Hier vind je de antwoorden op jouw vragen over de Argenta groen lenen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op: 088 - 2051500.

Energiebesparende maatregelen die voor de aanvraag zijn uitgevoerd mogen die worden meegenomen in het Argenta groen lenen deel?

Nee, dat is niet mogelijk. De facturen moeten na de aanvraagdatum van Argenta groen lenen zijn. Ook als de klant met eigen geld de woning heeft verduurzaamd en zou willen financieren is dat ook niet mogelijk.

Kan Argenta groen lenen ook met andere niet energiebesparende maatregelen?

Argenta groen lenen is alleen mogelijk voor energiebesparende maatregelen:

 • Gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of leidingisolatie
 • Energiezuinig ventilatiesysteem samen met andere energiebesparende maatregelen
 • Hoog rendement beglazing (HR++, Triple glas)
 • Energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen samen met hoog rendement beglazing (HR++)
 • Warmtepomp
 • Douche-warmteterugwinningssysteem
 • Zonnecellen
   

  * Zie ook Wetgeving TRHK.

Mag jouw klant het Argenta groen lenen deel meeverhuizen?

Verhuist jouw klant naar een nieuwe woning? Dan mag de klant het resterende bedrag met de resterende rente en looptijd van de lening meeverhuizen naar de nieuwe woning (alleen als dit gebruikt wordt voor verduurzaming van de woning).

Telt Argenta groen lenen mee in de LTV?

De rente over het Argenta groen lenen deel hangt niet af van de risicoklassen maar telt wel mee bij het bepalen van de risicoklassen voor de gehele Argenta hypotheek.

Welke tarieven hebben jullie voor Argenta groen lenen?

We hebben 1 tarief voor NHG  en 1 tarief voor niet-NHG met rentevaste periodes van 10,15 en 20 jaar. De rentevaste periode is gekoppeld aan de looptijd van de lening. Als jouw klant een rentevasteperiode van 10 jaar kiest dan is de looptijd ook 10 jaar en andersom.

Bekijk de rentes