Klantbeoordeling.

Hier vind je de antwoorden op jouw vragen over hoe we klanten beoordelen en wat daarvoor nodig is. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan een kijkje in de hypotheekgids. Wil je snel inzicht in onze goede voorwaarden? Ontdek het in de hypotheekkaart.

Of neem contact met ons op: 088 - 2051500.

Waarom moet je als adviseur herkomst van eigen middelen aantonen?

We willen graag weten wie onze klanten zijn om te beoordelen of ze de Argenta hypotheek kunnen afsluiten. En beoordelen we niet alleen of jouw klant de hypotheek kan betalen. Vanuit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)  zijn we samen verplicht te voorkomen dat onze producten worden gebruikt voor criminele doelen. Daarom willen we jouw klant leren kennen voordat de Argenta hypotheek wordt aangegaan. We controleren bijvoorbeeld ook de herkomst van eigen middelen die jouw klant wil inbrengen.

Lees meer

Waarom is klantonderzoek belangrijk?

Alle geldverstrekkkers hebben maatregelen getroffen om de risico’s op financieel-economische criminaliteit te beperken. Met als doel om de betrouwbaarheid, stabiliteit en de goede naam van de financiële sector te beschermen. Daarom beoordelen we naast het kredietrisico (en vaststelling herkomst van eigen middelen) ook hoe betrouwbaar de klant is voordat ze de Argenta hypotheek aangaan.

Lees meer

Wat zijn de bewijsstukken voor eigen middelen en hoe beoordeelt Argenta klanten?

Ga naar de opsomming van de bewijsstukken voor eigen middelen die voor het aanvragen van de Argenta hypotheek gelden.