veelgestelde vragen over de Argenta verhuisregeling.

hoe lang geldt de Argenta verhuisregeling?

De verhuisregeling geldt maximaal 12 maanden. De nieuwe hypotheek moet uiterlijk 12 maanden na aflossen van de oude hypotheek zijn gepasseerd.

wat gebeurt er met de oude Argenta hypotheek?

Op de ‘nieuwe Argenta hypotheek’ komt de oude rente. De ‘oude lening’ wordt omgezet naar het huidige 1 jaarstarief van Argenta als deze is gepasseerd (tot maximaal 12 maanden). Let op dat de aflosvorm (annuïteiten/lineair) blijft doorlopen.

hoe en wanneer kun je de Argenta verhuisregeling aanvragen?

Wil jouw klant gebruik maken van de verhuisregeling? Geef dit samen met jouw klant dan minimaal 30 dagen voor het aflossen van de (gehele) hypotheek aan via info@argentahypotheken.nl. Zet hierbij ‘verzoek tot meeverhuizen rente’ en het contractnummer van de Argenta hypotheek van jouw klant. Als jouw klant gebruik mag maken van deze regeling dan geven we dat aan in het oude dossier van die Argenta hypotheek.

krijgen klanten een bevestiging over de Argenta verhuisregeling?

Jouw klant ontvangt per e-mail een verzendbevestiging.

mag de aflosvorm aangepast worden bij de Argenta verhuisregeling?

Ja. Dat mag.

hoe werkt de Argenta verhuisregeling bij scheiden of uit elkaar gaan?

Als jouw klanten het bestaande huis willen verkopen dan kunnen ze allebei 50% van de bestaande Argenta hypotheek meenemen tegen dezelfde rente. Het rentecontract mag ook toegekend worden aan (ex)partner. Er moet dan wel een afstandsverklaring worden getekend.

Speciaal voor jouw klanten hebben we een pagina gemaakt waarin we de Argenta verhuisregeling eenvoudig uitleggen. Zo helpen we samen onze klanten verder.