In gesprek met Ilse

Breda, 7/20/2018 12:00:00 AM

ALS KIND AL VERSTANDIG MET ZAKGELD

 

Groeide op in de bollenstreek, in een Belgisch nest. Mensen en liefde voor mensen, dat is waar het om draait in het leven van Ilse. Gastvrijheid werd haar dan ook met de paplepel ingegoten.

"Onze ouders steunden ons in alles wat wij deden en wilden"

 

Voor Ilse begon het allemaal met een Belgisch warme sfeer in een Nederlands landschap.‘Noordwijkerhout, daar ben ik opgegroeid. Samen met mijn anderhalf jaar jongere zusje genoot ik van een vrije en zorgeloze jeugd. Onze ouders steunden ons in alles wat wij deden en wilden.’

'Wat mijn allereerste herinnering is? Poeh, dat weet ik zo even niet, maar in het algemeen herinner ik me een fijne jeugd, met veel gastvrijheid, gezelligheid en goede gesprekken met mijn ouders. Zij zijn mijn helden, mijn normen en waarden heb ik aan hen te danken en geef ik nu door aan onze zoon Fabian.’

 

Aan die normen en waarden, daar heb je volgens Ilse elke dag wat aan.‘Ik leerde niet egoïstisch te zijn, maar tegelijkertijd wel voor mezelf op te komen. Daar heb ik nu profijt van. En net als bij mijn ouders zijn het de mensen om me heen waar mijn leven om draait. Ik ga daarom graag uit en spreek veel af met mijn vrienden. Verder sport ik en houd ik van reizen. Wat vrije tijd betreft moet ik dus vaak kiezen. Een luxe, besef ik me.’

"Ik leerde niet egoïstisch te zijn, maar tegelijkertijd wel voor mezelf op te komen"

 

Ook wat omgaan met geld betreft heeft Ilse een hoop aan haar ouders te danken.‘Mijn ouders hadden het goed, daar hebben mijn zusje en ik dan ook erg van kunnen genieten. Maar als tiener had ik wel altijd vakantiebaantjes. Daar was ik erg trots op. Bovendien leerde ik op die manier zuinig met geld omgaan. Zakgeld, dat zag ik dan ook als een kadootje.’

"Zakgeld, dat zag ik als een kadootje"

 

Over zuinigheid gesproken.‘Een spaarpotje, daar heb ik altijd voor gezorgd. Op zoek naar een gunstige spaarrente stuitte ik op Argenta. Belgisch, dat sprak me aan. Dat zal wel komen doordat ik uit een Belgisch nest kom.'


'Het feit dat ze geen dure panden hebben door het hele land, is voor mij een bewijs van de zuinigheid die ik voor mezelf ook nastreef. Mijn vader is nu ook klant. Ik vind het fijn dat Argenta niet zo schreeuwt; agressieve marketingcampagnes worden hem bespaard.’