Verhoging hypotheekbedrag NHG

Breda, 10/28/2016 10:00:00 AM

De bovengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat per 1 januari 2017 omhoog. Een huis kan dan tot maximaal 245.000 euro worden gefinancierd met NHG. 

Huizenprijs voor hypotheek met NHG naar 245.000 euro
Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG, moet de verkoopprijs van een huis voldoen aan de NHG-bovengrens. Doordat de huizenprijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen en de NHG bovengrens hetzelfde is gebleven, is het lastiger geworden om een hypotheek met NHG af te sluiten. Daarom is het goed nieuws dat het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW*) heeft aangekondigd, dat vanaf 1 januari 2017, de bovengrens wordt gekoppeld aan de gemiddelde woningwaarde. Door de stijgende huizenprijzen gaat de bovengrens dan ook omhoog. Dit betekent dat u vanaf januari aanstaande een huis tot maximaal 245.000 euro kunt financieren met NHG. In 2016 is dit maximale hypotheekbedrag 231.132 euro.

Voordelen van een hypotheek met NHG
Het afsluiten van een Hypotheek met NHG brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen en heeft u een vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld als u uw huis gedwongen moet verkopen. De restschuld van het huis wordt dan onder voorwaarden kwijtgescholden. Daarnaast heeft u ook een lagere rente bij een hypotheek met NHG.

De Argenta Hypotheek met NHG
Wilt u de Argenta Hypotheek afsluiten met NHG? Uw hypotheekadviseur vertelt u graag meer over de voorwaarden en mogelijkheden. Vind een onafhankelijk hypotheekadviseur bij u in de buurt. Of bekijk ons hypotheekrenteoverzicht voor de actuele hypotheekrentes


* Het
WEW geeft garantstellingen af voor hypotheken en stelt jaarlijks regels op voor de uitvoering van de NHG.