waarom moet je eigen geld meenemen?

Wil je een huis kopen zonder eigen geld? Of wil je weten waarom je eigen geld moet meenemen? We leggen je uit wat de mogelijkheden zijn.
Image
driehoek

huis kopen zonder eigen geld.


De tijd dat je bijkomende kosten voor jouw huis kon meenemen in de hypotheek is helaas over. Dat betekent dat je voor het kopen van een huis ook eigen geld nodig hebt. Zoals voor de kosten van de notaris, makelaar, de hypotheekadviseur, overdrachtsbelasting en bankgarantie. Dat noem je ook wel kosten koper.

Lees welke  bijkomende kosten voor het kopen van een huis dat precies zijn en hoeveel eigen geld je nodig hebt. Heb je geen eigen geld? Hieronder geven we je tips.

hoe kan ik een huis kopen zonder spaargeld?

met hulp van jouw ouders of voogd. 

Je kunt geld van ze lenen of ze kunnen jou het bedrag schenken. Dat kan tot € 106.671,- in 2022. Dit is eenmalig verhoogde vrijstelling van schenkbelasting als je tussen 18-40 jaar oud bent. Jouw ouders kunnen ook het huis voor jou of samen met jou kopen. Je betaalt dan huur om het terug te betalen. Het is ook mogelijk dat ze garant staan voor als je de hypotheek niet meer kunt betalen.

sluit een extra lening af.

Je mag nooit meer lenen dan de woning waard is. Je kunt dan voor de bijkomende kosten een persoonlijke lening afsluiten. Laat je hierover goed adviseren door een adviseur. Dan weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn.