Wat is een garantiestelling?

Dit is een garantie voor de verkoper als je het huis toch niet kan kopen. Dat is meestal 10% van de koopsom. Het kan natuurlijk zijn dat je hier geen geld voor hebt. Of dat je dit geld niet voor lange tijd bij de notaris wil parkeren. Dan kun je de Argenta garantiestelling aanvragen.

Hoe werkt de Argenta garantiestelling?

Argenta werkt voor de garantiestelling samen met BNP Paribas Cardif. Met een garantiestelling staat BNP Paribas Cardif garant voor het bedrag van de waarborgborgsom (die 10%).

Koop je het huis toch niet (zonder dat je daar volgens het koopcontract een geldige reden voor hebt)? Dan betalen we de verkoper die waarborgsom. Daarna wordt de garantiestelling omgezet in een lening die je moet terugbetalen aan BNP Paribas Cardif.

De kosten van een garantiestelling via Argenta zijn € 250,-. 

Zelf de waarborgsom betalen?

Wil je de waarborgsom zelf betalen? Dan stort je 10% van de koopsom op rekening van de notaris. Dit bedrag krijg je weer terug als de koop doorgaat. Of deze gebruik je om jouw huis te kopen.


Hoe vraag ik een garantiestelling aan? 


Een garantiestelling vraag je samen met het afsluiten van jouw Argenta hypotheek aan. Maak een afspraak met jouw adviseur om een garantiestelling bij de Argenta hypotheek af te sluiten.