Euribor is een afkorting voor Euro Interbank Offered Rate. De Euribor is een zogenaamde benchmark. De Euribor is het tarief dat banken elkaar in rekening brengen als ze onderling geld lenen (kijk op www.euribor-ebf.eu voor meer informatie). Argenta gebruikt de Euribor om de 3-maands variabele rente voor jouw hypotheek te bepalen.

De Argenta 3-maands variabele rente bestaat uit de volgende delen:

1. Het 3-maands Euribortarief

2. Opslagen in verband met kapitaalmarktomstandigheden

Met deze opslagen dekken we de risicokosten die we betalen voor het inkopen van geld op de geld- en kapitaalmarkt voor het financieren van hypotheken.

3. Kosten dienstverlening.

Een deel van de rente die je betaalt, gebruiken we voor de kosten van de administratie en het beheer van jouw hypotheek. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor personeel.

4. Winstopslag.

Winstopslag kan worden gebruikt voor onder meer het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het vervolg van bedrijfsactiviteiten.

5. Individuele risico-opslag.

Jouw persoonlijke situatie bepaalt of je een risico-opslag moet betalen en hoe hoog deze is. Dit hangt onder andere af van de verhouding tussen de waarde van jouw huis en de lening die je hebt afgesloten. Deze risico-opslag kan worden gewijzigd als je bijvoorbeeld meer gaat lenen of omdat de waarde van jouw huis daalt of stijgt.

Let op: de rente staat slechts voor 3 maanden vast. Hierdoor kan jouw maandbedrag dus snel stijgen of dalen.

Wil je jouw rente voor een langere periode vastzetten? Neem dan contact op met een adviseur.