Dat betekent dit.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft uitgangspunten voor ‘modern spaarbeleid’ beschreven. Argenta houdt zich hier ook aan.
eenvoudige spaarrekeningen
geen onderscheid maken in klanten
stabiele rente
transparant
waarschuwen bij aflopende termijndeposito's

We hebben eenvoudige spaarrekeningen.

Onze spaarrekeningen open je snel, gemakkelijk en gratis online. De voorwaarden van de spaarrekeningen zijn overzichtelijk en begrijpelijk. Je kunt ze altijd inzien.

We maken geen onderscheid in klanten.

Alle klanten zijn voor ons gelijk. Dit betekent dat we niet stunten met rentes voor nieuwe spaarrekeningen om deze rente vervolgens beetje bij beetje te verlagen (zogenaamde ‘dakpanconstructies’). Alle klanten die op hetzelfde moment een spaarrekening openen krijgen bij ons een gelijke rente. Het kan wel zijn dat er voor klanten met meerdere (verschillende) producten van Argenta andere rentes gelden.
 

We hebben een stabiele rente.

We doen ons best om onze kosten zo laag mogelijk te houden. Hierdoor kunnen we jou een aantrekkelijke, stabiele rente bieden. Onze spaarrente afhankelijk van de kosten die we maken, de ontwikkelingen op de financiële markt en de spaarrentes van onze concurrenten.


 

We zijn transparant.

Via onze nieuwsbrief en website houden we jou op de hoogte van rentewijzigingen. Ook kun je de actuele rente altijd online terugvinden of opvragen.
 

We waarschuwen bij aflopende termijndeposito’s.

Als je een Argenta termijndeposito hebt dan  ontvang je van ons 2 keer een e-mail over het aflopen van de termijn. 4 weken voordat de termijn afloopt krijg je een e-mail waarin je leest wat je kunt doen met het spaargeld dat vrijkomt. Op de dag dat jouw termijndeposito afloopt ontvangt je nogmaals een e-mail hierover.