Modern Spaarbeleid

Bij Argenta vinden wij het belangrijk dat u spaart met een goed gevoel. U verwacht van een bank dat zij omgaat met uw geld zoals u dat zelf doet, zonder risico’s dus.

Dit betekent dat Argenta:

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft uitgangspunten voor ‘modern spaarbeleid’ beschreven. Argenta houdt zich ook aan deze uitgangspunten. 

Argenta heeft eenvoudige spaarrekeningen

Onze spaarrekeningen opent u snel, gemakkelijk en gratis online. De voorwaarden van de spaarrekeningen zijn overzichtelijk en begrijpelijk en kunt u altijd inzien, wanneer u dat wilt.

Argenta maakt geen onderscheid in klanten

Alle klanten zijn voor ons gelijk. Dit betekent dat wij niet stunten met rentes voor nieuwe spaarrekeningen om deze rente vervolgens beetje bij beetje te verlagen (zogenaamde ‘dakpanconstructies’). Alle klanten die op hetzelfde moment een spaarrekening openen krijgen bij ons een gelijke rente.

Argenta heeft een stabiele rente

Wij doen ons best om onze kosten zo laag mogelijk te houden. Hierdoor kunnen wij u een aantrekkelijke, stabiele rente bieden. Onze spaarrente is niet alleen afhankelijk van de kosten die wij maken, maar ook van de ontwikkelingen op de financiële markt en de spaarrentes van onze concurrenten.

Argenta is transparant

Via onze nieuwsbrief en  website houden wij u op de hoogte van rentewijzigingen. Ook kunt u de actuele rente altijd online terugvinden of opvragen.

Argenta waarschuwt bij aflopende Termijndeposito’s

Als u een Argenta Termijndeposito heeft lopen, dan  ontvangt u van ons twee keer een e-mail over het aflopen van de termijn. Vier weken voordat de termijn afloopt krijgt u een e-mail waarin u leest wat u kunt doen met het spaargeld dat vrijkomt. Op de dag dat uw Termijndeposito afloopt, ontvangt u nogmaals een e-mail.

Neem contact met ons op

Vragen & Contact

Heeft u vragen over onze bank of onze producten? Bel of mail ons gerust. Op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur staan onze teams voor u klaar!