Wat gebeurt er met mijn belastinggegevens?

Gerelateerde thema's

Als u in een Common Reporting Standard (CRS)-land woont, leggen de financiële instellingen in Nederland uw CRS-gegevens vast in hun administratie. Ieder jaar moeten zij deze gegevens aan de Nederlandse Belastingdienst geven. Daarna geeft de Nederlandse Belastingdienst uw gegevens door aan de Belastingdienst van het land waar u (ook) woont of verblijft en belasting moet betalen.

Voor nieuwe klanten
Argenta moet vanaf 1 januari 2016 nieuwe klanten om een bewijs en uitleg vragen. Dat gebeurt bij de opening van een spaarrekening.

Voor bestaande klanten
Bij mensen die voor 1 januari 2016 al klant waren, moet Argenta kijken naar de informatie die ze al heeft. Maar als er een reden is, kan Argenta u vragen om uitleg. Bijvoorbeeld als de informatie die Argenta over u heeft niet compleet is of als u een buitenlands telefoonnummer/email adres opgeeft. Is er iets veranderd in de manier waarop u belasting betaalt? Dan moet u dat laten weten aan Argenta.
 

Wilt u meer informatie?
Meer informatie over (Common Reporting Standard) CRS kunt u vinden via de Belastingdienst of via de Nederlandse Vereniging van Banken:

Gerelateerde vragen