Bij een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) worden er vanuit een netwerk van computers in één keer heel veel data naar een server gestuurd. Door deze vloedgolf aan informatie zijn de servers tijdelijk offline of slecht bereikbaar. Het netwerk van computers dat de data stuurt, wordt een botnet genoemd.

Wat betekent dat voor mij?
Bij een aanval proberen de aanvallers het doelwit stil te leggen. Uw bankrekeningen zijn gewoon veilig. Wel kan het voorkomen dat internetbankieren tijdens de aanval lastig of onmogelijk is.

Wat doet Argenta?
Argenta houdt alle berichtgeving en nieuwe meldingen van aanvallen in de gaten. Samen met onze IT-specialisten, zorgen we ervoor dat de kans op een inbraak zo klein mogelijk blijft. Dit doen we door ervoor te zorgen dat onze IT-voorzieningen bijgewerkt zijn met de laatste software en door constant te monitoren om een aanval te identificeren en tegen te gaan.

Wat kunt u zelf doen?
Aanvallers hebben veel computers nodig die ze centraal aansturen. Dat doen ze door malware te installeren op al die computers. Zorg ervoor dat uw computer goed beschermd is tegen dit soort schadelijke software. Bijvoorbeeld door verdachte mailtjes te negeren, antivirussoftware te installeren en regelmatig bij te werken en door uw software en besturingssysteem up-to-date te houden.

Gerelateerde vragen