Lagere maandlasten?

Bij het afsluiten van jouw Argenta hypotheek heb je gekozen voor een vaste rente. Daarmee koos je voor de zekerheid van een vaste rente voor een bepaalde periode. Een keuze die je hebt gemaakt met de kennis en rentetarieven van toen. Daalt de rente? Dan kun je misschien toch jouw rente wijzigen. 

We hebben geen rentemiddeling of rentebedenktijd. Toch kun je ervoor kiezen om tijdens de looptijd van de rentevaste periode de rente te wijzigen. Je betaalt dan eenmalig een vergoeding en je profiteert meteen van een lagere hypotheekrente. Want een lagere hypotheekrente betekent ook vaak lagere maandlasten. 

Jouw financiële situatie.

Voordat je een aanpassing aanvraagt voor jouw hypotheekrente is het belangrijk dat je precies weet wat de gevolgen zijn voor jouw financiële situatie. Twijfel je? Vraag dan altijd advies aan jouw adviseur. Samen met de adviseur bekijk je wat het effect is als je jouw rente aanpast.

De adviseur helpt je ook met de keuze van een andere rentevaste periode (lang of kort). Houd er wel rekening mee dat een adviseur ook kosten in rekening brengt. Heb je geen adviseur meer? Via onze website vind je een adviseur bij jouw in de buurt.

Voordelen.

  • Lagere maandlasten
  • Je hebt de keuze van een kortere of langere rentevaste periode

Nadelen.

  • Je betaalt mogelijk een vergoeding
  • De vergoeding betaal je uit eigen middelen (daardoor daalt bijvoorbeeld jouw spaargeld)
  • Bij rente-afkoop van een spaarhypotheek kunnen ook de lasten stijgen als de premie stijgt

Huis meer waard?

Is jouw huis meer waard geworden dan toen je jouw hypotheek afsloot? Laat het ons dan weten. Misschien valt jouw hypotheek wel in een lagere risicoklasse. Dan kan het zijn dat je een lagere rente krijgt. En dat kan je al gauw de nodige euro’s per jaar schelen. Benieuwd? Lees meer over het verlagen van de risicoklasse.
 

Jouw rente wijzigen regel je zo.

  1. Bepaal goed wat de aanpassing betekent voor jouw financiële situatie. Heb je hier hulp bij nodig? Raadpleeg dan altijd jouw adviseur
  2. Op de pagina 'Rente veranderen' in Mijn Leninginzicht zie je hoe je de rente kunt veranderen en een vrijblijvend voorstel kunt aanvragen 
  3. Je ontvangt een voorstel met nieuwe rentetarieven. In dit voorstel staat ook of je een vergoeding moet betalen en hoe hoog de vergoeding is
  4. Je ontvangt een e-mail wanneer het voorstel voor je klaar staat. 
  5. Je kunt dan jouw keuze maken en bevestigen op Mijn Leninginzicht

Reageer je niet op dit voorstel? Dan hou je de rente die je nu al hebt. Er verandert dan niets voor jou.