Over ons 

Argenta Actueel

Een gezonde bank

6 andere manieren voor sparen via een spaarrekening

21 feb 2018

Veel mensen storten hun vakantiegeld helemaal of gedeeltelijk op een spaarrekening. Is dat wel de slimste oplossing? Lees 6 alternatieven voor het sparen via een spaarrekening.
Lees verder
#Sparen

Phishing: wat is het, waarom is het gevaarlijk en wat doe je ertegen?

14 feb 2018

Heb je een e-mail van je bank ontvangen? Let dan heel goed op, want er bestaat een reële kans dat die e-mail niet van je bank is, maar van een crimineel die uit is op jouw geld.
Lees verder
#Algemeen #Hypotheek #Sparen

Beter voor het milieu én voor je portemonnee: 6 manieren om duurzamer te wonen

01 feb 2018

Huishoudens zijn in Nederland verantwoordelijk voor zo’n 15% van de totale CO2-uitstoot. Daarbij komt nog dat gas en elektriciteit voor veel huishoudens een groot deel van de woonlasten uitmaken. Reden genoeg dus om duurzamer te wonen. Wat zijn de mogelijkheden op dat gebied? We zetten er zes voor je op een rij.
Lees verder
#Sparen #Algemeen #Hypotheek

7 tips bij het zoeken van een koophuis

31 jan 2018

De afgelopen tijd zijn er veel huizen verkocht. Daardoor kan het best lastig zijn om jouw ideale koophuis te vinden. Met de volgende zeven tips maken we jouw zoektocht een stukje makkelijker.
Lees verder
#Hypotheek

Een buffer: iedereen kan ‘m wel gebruiken. Maar hoe hoog moet die buffer zijn?

23 jan 2018

Je auto die er ineens mee ophoudt. Je wasmachine die stuk gaat. Je laptop die hevig aan vervanging toe is. Iedereen komt vroeg of laat voor onvoorziene kosten te staan. Daarom is het handig een buffer achter de hand te hebben. Een stukje spaargeld dat je direct kunt opnemen en waar je alleen gebruik van maakt in geval van zulke onvoorziene kosten. Maar hoeveel buffer heb je nodig? En waar baseer je dat op? Tijd voor duidelijkheid.
Lees verder
#Sparen

De verhuisregeling: uw hypotheek verhuist met u mee.

28 nov 2017

Heeft u een nieuw huis gekocht en wilt u graag uw huidige hypotheek meenemen? Dat kan met de Argenta Verhuisregeling. 
Lees verder
#Hypotheek

De Vertrouwensmonitor 2017: vergelijk ons met andere banken

17 nov 2017

Op 9 november is de Vertrouwensmonitor Banken 2017 gepresenteerd. Met dit onderzoek gaan banken de dialoog aan met consumenten. Hoeveel vertrouwen hebben consumenten in banken in het algemeen en in hun eigen bank? Wat vinden zij van de dienstverlening van banken? De Vertrouwensmonitor Banken...

Lees verder
#Algemeen

Nibud: spaar 10 procent van uw maandinkomen

14 nov 2016

U herkent het vast wel. Net als de maand al duur genoeg is, besluit de wasmachine of uw auto het te begeven. Of valt het verplichte eigen risico van uw ziektekosten hoger uit. Voor onverwachte en verwachte uitgaven is het fijn om geld achter de hand te hebben. Door altijd 10 procent van uw maandinkomen te sparen, bent u deze bedragen beter de baas, zegt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).
Lees verder
#Sparen

Verhoging hypotheekbedrag NHG

28 okt 2016

De bovengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat per 1 januari 2017 omhoog. Een woning kan dan tot maximaal 245.000 euro worden gefinancierd met NHG. In dit artikel leest u wat dit voor u kan betekenen. 
Lees verder
#Hypotheek

Vanaf nu inzicht in de WOZ -waarde van een woning

01 okt 2016

Vanaf 1 oktober 2016 kunt u de WOZ-waarde van uw woning of van een woning die u wilt kopen, bekijken via het WOZ-waardeloket. 

Lees verder
#Hypotheek
Argenta maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie