Over ons 

Argenta Actueel

Een gezonde bank

Simpel maar effectief sparen: de periodieke overboeking

21 dec 2018

Het Nibud adviseert tien procent van je inkomen opzij te zetten voor uitgaven die je niet elke maand doet. Denk bijvoorbeeld aan kleding, vakantie, een auto of een nieuw bankstel. Waar je ook voor spaart. Hoe zorg je ervoor dat je zo’n buffer hebt en niet ineens geld moet lenen als het even tegenzit?
Lees verder
#Sparen

In gesprek met Birgitta

02 nov 2018

Wat hebben natuur, cultuur, onderwijs, de tropenzon, de schoonheid van het leven, goede doelen en ICT met elkaar te maken? Ze spelen allen een rol in het leven van Birgitta. Veelvoudig levensliefhebber met een weidse blik op de wereld.
Lees verder
#Algemeen #Sparen

Voor elk spaardoel een online spaarpotje

26 okt 2018

Bij Argenta kun je voor elk spaardoel gratis een aparte spaarrekening aanmaken. Hoe dat werkt? Zo.
Lees verder
#Sparen

Wat is nu eigenlijk... Depositogarantiestelsel

24 okt 2018

De financiële wereld stikt van de lastige begrippen. Begrippen waarvan lang niet iedereen precies weet wat ze betekenen. Terwijl het wel heel belangrijk is om dat precies te weten. Om die reden leggen we je in deze rubriek elke keer één zo’n begrip uit. Dit keer is de beurt aan… het depositogarantiestelsel.
Lees verder
#Sparen

Belasting betalen over je spaargeld: dit zijn de regels voor 2019

25 sep 2018

Op Prinsjesdag is bekendgemaakt hoe de vermogensbelasting vanaf 2019 wijzigt. Hebt u veel spaargeld en beleggingen? Dan kan die wijziging gevolgen voor u hebben. Lees snel hoe het zit.

Lees verder
#Sparen

Hoeveel geld heb ik nodig voor de inrichting van mijn huis?

11 sep 2018

Hoeveel kost het om je nieuwe huis in te richten? We zetten het voor je op een rij.
Lees verder
#Hypotheek #Sparen #Algemeen

5 tips om te starten met sparen

29 aug 2018

Sommige uitgaven kun je plannen en andere uitgaven zijn helaas onvoorzien. Maar hoe zorg je er nu voor dat je daar genoeg geld voor hebt? Simpel: je gaat sparen. Maar hoe? Dit zijn onze 5 tips om te starten met sparen.
Lees verder
#Sparen

In gesprek met Frans

24 aug 2018

Ik raad niemand iets aan. Mensen moeten voor zichzelf, met hun gezonde verstand bepalen wat goed voor hen is.’ Frans bankiert met gezond verstand. Maak kennis met Frans. 
Lees verder
#Sparen #Algemeen

Hoeveel moet ik sparen voor mijn kind?

21 aug 2018

Luiers, speelgoed, kleding, hobby's, rijbewijs, studie en ga zo maar verder. Een kind kost geld. Als baby maar ook later. Daarom is het verstandig om vroeg te beginnen met sparen. Maar hoe pak je dat aan?

Lees verder
#Sparen

Wanneer moet ik beginnen met sparen voor een hypotheek?

10 aug 2018

Ben je van plan een huis te kopen? Dan heb je naast een hypotheek ook eigen geld nodig om de aankoop te kunnen financieren. Hoeveel geld heb je precies nodig? En wanneer moet je beginnen met daarvoor te sparen?
Lees verder
#Hypotheek #Sparen