Wat is Common Reporting Standard (CRS)?

Gerelateerde thema's

Financiële instellingen leggen sinds 1 januari 2016 vast waar hun klanten volgens de Belastingdienst woonachtig of gevestigd zijn. Deze internationale afspraak voor het delen van gegevens van bankrekeningen wordt Common Reporting Standard (CRS) genoemd en is bedacht door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
 
Het idee van CRS is ontstaan nadat de Verenigde Staten hun belastingwet Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) hadden aangenomen. Deze wet is bedoeld om belastingontduiking en zwartsparen door Armerikanen te voorkomen.
 
Wat betekent CRS voor u?
Bent u klant bij Argenta en in een ander land belastingplichtig? Dan vragen we u dat aan ons door te geven via uw persoonlijke online bankomgeving, bij ‘Uw persoonlijke gegevens’ en ‘Belastingplicht’. Wij geven deze gegevens over uw belastingplicht door aan de Belastingdienst. Zij geven dit weer door aan de belastingdienst van dat land, als het meedoet aan de CRS.
 
Heeft u niets aan ons doorgegeven, maar vermoeden wij dat u belastingplichtig bent in een ander land? Dan vragen wij u om een verklaring van uw fiscale woon- of vestigingsplaats.
 
Meer informatie
Wilt u weten welke landen zijn aangesloten en wat dat voor u betekent? Lees meer over CRS op de website van de Belastingdienst.

Gerelateerde vragen