Sparen met een veilig gevoel

Breda, 8/16/2016 5:54:00 PM

Bij Argenta vinden wij het belangrijk dat u spaart met een goed en veilig gevoel. Daarom gaan wij met uw geld om op een verantwoorde manier en zonder risico’s, zoals u dat zelf ook zou doen.

Veilig sparen bij Argenta betekent dat onze principes aansluiten op het ‘modern spaarbeleid’, dat wij voldoen aan de regels van het Belgisch Depositogarantiestelsel en dat wij met u meedenken om veilig online te bankieren.

Modern Spaarbeleid
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft uitgangspunten voor een ‘Modern Spaarbeleid' opgesteld. Argenta houdt hier rekening mee. Hierin staat bijvoorbeeld beschreven dat een bank eenvoudige (spaar)rekeningen moet bieden en geen onderscheid maakt in klanten. Lees meer over het Modern Spaarbeleid bij Argenta.


Het Depositogarantiestelsel (DGS) is een garantieregeling voor de klanten van een bank. Als een bank failliet gaat, garandeert het een (spaar)bedrag (deposito) tot maximaal 100.000 euro per persoon. Dit betekent dus dat per klant maximaal 100.000 euro uitbetaald wordt. De garantie geldt voor de meeste rekeninghouders en bijna alle soorten rekeningen. Lees meer over het Depositogarantiestelsel.

Veilig online bankieren
Sinds de opkomst van het online bankieren, is het steeds makkelijker geworden om zelf uw bankzaken te beheren. Helaas brengt dit ook risico’s met zich mee. Wij vinden het als bank belangrijk dat u op een veilige manier zelf online bankiert. Daarom geven wij regelmatig tips en advies zodat u met een goed gevoel uw eigen bankzaken online kunt regelen. Lees meer over veilig online bankieren.