ZZP’er of ondernemer

Het aantal zzp'ers groeit explosief. Jaarlijks starten meer dan 130.000 Nederlanders een onderneming. Een groot deel daarvan zijn zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Daarvan zijn er ruim 1 miljoen in Nederland. En dit aantal groeit dus. Maar kan een zzp'er een hypotheek krijgen? Ja, dat kan. Argenta biedt ook zpp'ers een goede hypotheek met een scherpe rente. Zelfs al u korter dan drie jaar actief bent.

De Argenta Hypotheek | Ook voor zzp’er

Bij Argenta kunt u als zzp’er lenen tegen maximaal 100% van de woningwaarde, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zelfs als u korter dan drie jaar actief bent als zzp’er. Het werkt zo:

 

Drie jaar of langer zzp’er?

Dan hebben we de aangiftes inkomstenbelasting van de laatste drie jaar nodig. Het toetsinkomen bepalen we aan de hand van de gemiddelde nettowinst van die drie jaar, met als maximum de nettowinst van het laatste kalenderjaar. 

 

Korter dan drie jaar actief als zzp’er?

Ook dan kunt u een hypotheek afsluiten bij Argenta. Wel alleen mogelijk met NHG en als u ten minste één kalenderjaar zzp’er bent. Het toetsinkomen wordt vastgelegd in een inkomensverklaring. De door NHG geselecteerde partijen voor het opstellen van een inkomensverklaring zijn: Raedhuys, Pentrax en Overviewz. U leest er alles over op de website van NHG.

 

8_Klant_aan_het_woord_Hypotheken_Man_Esmaeli_6661_RGB_getuigenis-620x400

"Ik heb het idee dat Argenta niet alleen uit eigen belang handelt."

Parviz, klant sinds 2013