Hypotheek.

Vind hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen van andere klanten over hypotheken. Zit jouw vraag hier toch niet bij? Neem dan een kijkje in de andere categoriën hierboven. Nog steeds het antwoord niet gevonden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ik heb een variabele rente. Kan ik voor een vaste rente kiezen?

In de Algemene Voorwaarden staat dat we jou geen renteaanbod voorstellen om jouw rente vast te zetten voor een langere periode. 

Wil je een vaste rente? Dan kun je hiervoor een verzoek indienen op de pagina 'Vastzetten variabele rente' in Mijn Leninginzicht. Geef in dit verzoek aan wat jouw nieuwe rentevaste periode moet worden. De actuele rente is terug te vinden in ons overzicht met rentes van de Argenta hypotheek.

Mijn rentevaste periode loopt bijna af. Ik heb een voorstel met nieuwe rentes ontvangen. Wat moet ik doen?

Toen je de lening voor jouw huis afsloot, heb je gekozen voor één of meerdere rentes die voor een bepaalde periode gelijk blijven. Als die periode bijna afloopt, ontvang je van ons een voorstel met nieuwe rentes. Je ontvangt een e-mail als het voorstel voor jou klaar staat op Mijn Leninginzicht.

Na het ontvangen van deze e-mail kun je jouw keuze maken en bevestigen op Mijn Leninginzicht. We passen jouw rente aan naar de nieuwe rente die je hebt gekozen. Dit wordt aangepast na de datum waarop jouw huidige rentevaste periode afloopt. Je ontvangt van ons een brief met de bevestiging van jouw nieuwe rente en jouw nieuwe maandbedrag. 

Maak je geen keuze? Dan wordt de rente voor dezelfde periode vastgezet. 

Wat gebeurt er aan het einde van mijn rentevaste periode?

Je ontvangt 3 maanden vooraf een voorstel met nieuwe rentetarieven. Je ontvangt het voorstel per post of je ontvangt een e-mail als het voorstel voor je klaar staat op Mijn Leninginzicht. Heb je een e-mail ontvangen? Dan kun je jouw keuze maken en bevestigen op Mijn Leninginzicht. Als je geen keuze maakt wordt de rente voor dezelfde periode vastgezet.

Ik wil mijn huis verhuren. Mag dat?

Soms mag je jouw huis verhuren en soms ook niet. Dit hangt af van de reden waarom je jouw huis wil verhuren. Je moet altijd toestemming vragen. Je komt alleen in aanmerking om het huis te verhuren wanneer je voldoet aan één van de volgende voorwaarden: 

  • Je gaat tijdelijk ergens anders werken op verzoek van je werkgever en je bent daardoor niet in staat om jouw huis zelf te bewonen
  • Je hebt dubbele woonlasten omdat je een nieuw huis hebt gekocht en jouw oude huis nog niet is verkocht (Leegstandswet)
  • Je hebt dubbele woonlasten omdat je gaat samenwonen met jouw partner (Leegstandswet)

Wil je om een andere reden je huis verhuren? Dat is niet toegestaan.

In Mijn Leninginzicht kun je een verzoek tot toestemming verhuur aanvragen.

Mijn Leninginzicht

Waar kan ik het Financieel jaaroverzicht van mijn Argenta hypotheek vinden?

Je kunt al jouw Financiële jaaroverzichten van jouw Argenta hypotheek vinden in Mijn Leninginzicht. 

Mijn Leninginzicht

Wil je de status van jouw aanvraag van de Argenta hypotheek weten?

Wil je de status van jouw hypotheekaanvraag bij Argenta weten? Neem dan contact op met jouw adviseur.

Kan ik bij Argenta een hypotheek afsluiten met BKR-registratie?

Met een positieve BKR-registratie kun je bij ons meestal een hypotheek afsluiten. Kom je jouw betalingsverplichtingen niet na en heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is het helaas niet mogelijk een hypotheek af te sluiten. 

Hoe kan ik het overlijden van een Argenta klant melden?

Heeft de overledene een Argenta spaarrekening?


Gecondoleerd met jouw verlies. Je kunt het overlijden telefonisch aan ons melden via 076 - 5433085. Dan vertellen we precies wat jij of andere nabestaande(n) moeten(en) doen.

Liever contact per e-mail of post? 

Lees meer

Heeft de overledene een Argenta hypotheek?

Gecondoleerd met jouw verlies. Als de overledene (ook) een hypotheek bij ons heeft, vragen we je om het overlijden te melden via 076 - 5433085. Dan vertellen we precies wat jij of andere nabestaande(n) moeten(en) doen en welke documenten nodig zijn. Je kunt het overlijden ook melden via Mijn Leninginzicht onder 'Meer regelen' als je dat fijner vindt.

Mijn Leninginzicht

Hoe kan ik documenten aanleveren voor de Argenta hypotheek?

Je levert eenvoudig digitaal alle documenten voor het aanvragen de Argenta hypotheek aan via het portaal van Hypotheken Data Netwerk (HDN). Het renteaanbod kan zonder ondertekening digitaal aangeleverd worden.

Kun je (tijdelijk) jouw hypotheek niet meer betalen?

Fijn wonen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Zeker als het even tegenzit en het lastig is om jouw hypotheek te (blijven) betalen. Ook dan zijn we er voor jou. Neem daarom altijd contact met ons op. Samen zoeken we naar een oplossing. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur op 076 - 5433085. We helpen jou graag.