Hypotheek.

Vind hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen van andere klanten over hypotheken. Zit jouw vraag hier toch niet bij? Neem dan een kijkje in de andere categoriën hierboven. Nog steeds het antwoord niet gevonden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wil je de status van jouw aanvraag van de Argenta hypotheek weten?

Wil je de status van jouw hypotheekaanvraag bij Argenta weten? Neem dan contact op met jouw adviseur.

Kan ik bij Argenta een hypotheek afsluiten met BKR-registratie?

Met een positieve BKR-registratie kun je bij ons meestal een hypotheek afsluiten. Kom je jouw betalingsverplichtingen niet na en heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is het helaas niet mogelijk een hypotheek af te sluiten. 

Hoe kan ik het overlijden van een Argenta klant melden?

Heeft de overledene een Argenta spaarrekening?


Gecondoleerd met jouw verlies. Je kunt het overlijden telefonisch aan ons melden via 076 - 5433085. Dan vertellen we precies wat jij of andere nabestaande(n) moeten(en) doen.

Liever contact per e-mail of post? 

Lees meer

Heeft de overledene een Argenta hypotheek?

Gecondoleerd met jouw verlies. Als de overledene (ook) een hypotheek bij ons heeft, vragen we je om het overlijden te melden via 076 - 5433085. Dan vertellen we precies wat jij of andere nabestaande(n) moeten(en) doen en welke documenten nodig zijn.

Hoe kan ik documenten aanleveren voor de Argenta hypotheek?

Je levert eenvoudig digitaal alle documenten voor het aanvragen de Argenta hypotheek aan via het portaal van Hypotheken Data Netwerk (HDN). Het renteaanbod kan zonder ondertekening digitaal aangeleverd worden.

Kun je (tijdelijk) jouw hypotheek niet meer betalen?

Fijn wonen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Zeker als het even tegenzit en het lastig is om jouw hypotheek te (blijven) betalen. Ook dan zijn we er voor jou. Neem daarom altijd contact met ons op. Samen zoeken we naar een oplossing. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur op 088 - 2051510. We helpen jou graag.

Wat is FATCA?

Met de Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) probeert de Amerikaanse Belastingdienst (IRS) belastingontduiking door Amerikaans belastingplichtigen (US Persons), die buiten de Verenigde Staten tegoeden aanhouden, te voorkomen.

Lees meer

Wat is risico-opslag voor een hypotheek zonder NHG?

Als je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebt, dan kun je te maken krijgen met een risico-opslag op het rentetarief. Hoe hoog die opslag is, hangt af van de verhouding tussen hoeveel je leent en wat de woning waard is. Hoe meer je leent in verhouding tot de marktwaarde van jouw woning, hoe groter het risico dat de hypotheek niet terugbetaald kan worden. Hiervoor rekenen we een risico-opslag. Deze opslag verwerken we in onze rentes.

Lees meer

Wat is kosten koper?

De tijd dat je de bijkomende kosten voor jouw huis kon meenemen in je hypotheek is helaas over. Dat betekent dat je voor het kopen van een huis ook eigen geld nodig hebt. Achter de vraagprijs van een huis staat vaak de afkorting: k.k. Dat staat voor kosten koper. Dit is de verzamelnaam voor de verschillende kosten die je betaalt buiten de vraagprijs. Deze kosten kun je niet meenemen in jouw hypotheek. Gemiddeld is dat 6% van de aankoopprijs van je huis.

Lees meer

Wat zijn de bijkomende kosten van een nieuwbouwhuis?

Een nieuwbouwhuis heeft veel voordelen. Je kunt het huis helemaal naar jouw zin maken. Een frisse start zodat jij fijn kunt wonen. Houd wel rekening met bijkomende kosten zoals bouwrente, meerwerk en en kosten om jouw hypotheek te regelen. Die betaal je al voordat jouw huis klaar is. En vaak heb je ook een tijdje dubbele maandlasten. 

Bij een nieuwbouwhuis betaal je geen notariskosten voor bijvoorbeeld de overdracht van eigendom. Je krijgt wel te maken met bijkomende kosten. Denk daarbij aan:

  • Bankgarantie
  • Renteverlies voor de bouw
  • Renteverlies tijdens de bouw: bouwrente
  • Bouwdepot
  • Meerwerk
  • Afwerkkosten na oplevering
  • Dubbele lasten bij nieuwbouwhuis
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Notariskosten

Lees meer

Wat is een voorlopig koopcontract?

Je tekent als koper en als verkoper eerst het voorlopig koopcontract voordat je naar de notaris gaat. Dat heet ook wel koopovereenkomst of koopakte. Hierin spreek je bijvoorbeeld met elkaar af wat de verkoopprijs is en welke ontbindende voorwaarden er zijn.

Lees meer