Hypotheek.

Vind hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen van andere klanten over hypotheken. Zit jouw vraag hier toch niet bij? Neem dan een kijkje in de andere categoriën hierboven. Nog steeds het antwoord niet gevonden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ik heb een appartement. Kan ik dan ook Argenta groen lenen aanvragen? 

Woon je in een appartement dan is het advies om eerst te bekijken wat je VVE doet. Kijk  samen met je VVE op de site van het Warmtefonds en op de pagina van de Rijksoverheid Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE).

Waar kan ik meer informatie vinden over subsidies voor de maatregelen die ik heb uitgevoerd/getroffen?

Hieronder vind je tips over waar je meer informatie over subsidies voor verduurzaming kunt vinden:

 • Op verbeterjehuis.nl wordt stap voor stap uitgelegd hoe je jouw huis kunt verduurzamen
 • Er is een landelijke subsidie om je huis te verduurzamen, de ISDE (hiermee kun je tot ongeveer 30% op je kosten terugkrijgen voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers)
 • Veel gemeentes bieden subsidies voor het energiezuiniger maken van je huis: check op de Energiesubsidiewijzer welke subsidiemogelijkheden er zijn
Kan ik mijn Argenta groen lenen deel meenemen als ik ga verhuizen?

Ja, je kunt het Argenta groen lenen deel meeverhuizen naar jouw nieuwe huis. Voorwaarde is wel dat je energiebesparende maatregelen in het nieuwe huis uitvoert.

Kan ik nog steeds Argenta groen lenen aanvragen voor maatregelen die ik al heb uitgevoerd?

Nee, dat is niet mogelijk. De facturen moeten na de aanvraagdatum nadat Argenta groen Lenen is ingegaan. Dit is ook niet mogelijk als je met eigen geld jouw huis hebt verduurzaamd en zou willen financieren.

Welke energiebesparende maatregelen kan ik financieren met Argenta groen lenen?

Met het geld van het Argenta groen lenen deel kun je onderstaande maatregelen financieren*:

 • Gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of leidingisolatie
 • Energiezuinig ventilatiesysteem samen met andere energiebesparende maatregelen
 • Hoog rendement beglazing (HR++, Triple glas)
 • Energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen samen met hoog rendement beglazing (HR++)
 • Warmtepomp
 • Douche-warmteterugwinningssysteem
 • Zonnecellen
   

  * Zie ook Wetgeving TRHK.

Ik heb een variabele rente. Kan ik voor een vaste rente kiezen?

Wil je een vaste rente? Dan kun je hiervoor een verzoek indienen op de pagina 'Vastzetten variabele rente' in Mijn Leninginzicht. Geef in dit verzoek aan wat jouw nieuwe rentevaste periode moet worden. De actuele rente is terug te vinden in ons overzicht met rentes van de Argenta hypotheek.

Mijn rentevaste periode loopt bijna af. Ik heb een voorstel met nieuwe rentes ontvangen. Wat moet ik doen?

Toen je de lening voor jouw huis afsloot, heb je gekozen voor één of meerdere rentes die voor een bepaalde periode gelijk blijven. Als die periode bijna afloopt, ontvang je van ons een voorstel met nieuwe rentes. Je ontvangt een e-mail als het voorstel voor jou klaar staat op Mijn Leninginzicht.

Na het ontvangen van deze e-mail kun je jouw keuze maken en bevestigen op Mijn Leninginzicht. We passen jouw rente aan naar de nieuwe rente die je hebt gekozen. Dit wordt aangepast na de datum waarop jouw huidige rentevaste periode afloopt. Je ontvangt van ons een brief met de bevestiging van jouw nieuwe rente en jouw nieuwe maandbedrag. 

Maak je geen keuze? Dan wordt de rente voor dezelfde periode vastgezet. 

Wat gebeurt er aan het einde van mijn rentevaste periode?

Je ontvangt 3 maanden vooraf een voorstel met nieuwe rentetarieven. Je ontvangt het voorstel per post of je ontvangt een e-mail als het voorstel voor je klaar staat op Mijn Leninginzicht. Heb je een e-mail ontvangen? Dan kun je jouw keuze maken en bevestigen op Mijn Leninginzicht. Als je geen keuze maakt wordt de rente voor dezelfde periode vastgezet.

Ik wil mijn huis verhuren. Mag dat?

Soms mag je jouw huis verhuren en soms ook niet. Dit hangt af van de reden waarom je jouw huis wil verhuren. Je moet altijd toestemming vragen. Je komt alleen in aanmerking om het huis te verhuren wanneer je voldoet aan één van de volgende voorwaarden: 

 • Je gaat tijdelijk ergens anders werken op verzoek van je werkgever en je bent daardoor niet in staat om jouw huis zelf te bewonen
 • Je hebt dubbele woonlasten omdat je een nieuw huis hebt gekocht en jouw oude huis nog niet is verkocht (Leegstandswet)
 • Je hebt dubbele woonlasten omdat je gaat samenwonen met jouw partner (Leegstandswet)

Wil je om een andere reden je huis verhuren? Dat is niet toegestaan.

In Mijn Leninginzicht kun je een verzoek tot toestemming verhuur aanvragen.

Mijn Leninginzicht

Waar kan ik het Financieel jaaroverzicht van mijn Argenta hypotheek vinden?

Je kunt al jouw Financiële jaaroverzichten van jouw Argenta hypotheek vinden in Mijn Leninginzicht. 

Mijn Leninginzicht