Mijn bouwdepot.

Wat leuk dat je jouw huis meer naar je zin gaat maken. Daarvoor heb je bij jouw Argenta hypotheek een bouwdepot afgenomen. Hier vind je de veelgestelde vragen over hoe Mijn bouwdepot werkt. 

Kan ik een verbouwing meefinancieren?

Ja, dat kan. We plaatsen het bedrag dat bestemd is voor de werken bij nieuwbouw, verbouwing of noodzakelijk herstel van achterstallig onderhoud in een bouwdepot. Het bedrag in het bouwdepot mag je alleen gebruiken voor:

  • Betaling van nog niet vervallen bedragen uit de verbouwingsspecificatie
  • De koop- of aannemingsovereenkomst
  • Meerwerk en verschuldigde bijkomende kosten

Als de ingediende facturen zijn goedgekeurd, betaalt Argenta het bedrag uit vanuit het bouwdepot. Een bouwdepot is niet verplicht als de kosten van de verbouwing lager zijn dan € 25.000,-. Het bedrag voor de verbouwing wordt dan aan je uitbetaald bij de notaris.Gaat het om kosten voor noodzakelijk herstel? Dan wordt dit bedrag wel in een bouwdepot gedaan. 

Het rentetarief van het bouwdepot is gelijk aan het rentetarief dat de klant betaalt voor de hypotheek. Het rentetarief bij een marktwaarde ná verbouwing is mogelijk als de hypotheek ook wordt aangevraagd op basis van de marktwaarde na verbouwing. Het volledige bedrag komt dan in het bouwdepot (zelfs als het kleiner is dan € 25.000,-). Blijft er na de verbouwing een saldo in het depot over? Dan geldt dit saldo als extra aflossing.

Hoe kan ik declareren uit mijn bouwdepot?

Als je een bouwdepot hebt naast jouw Argenta hypotheek dan kun je de kosten voor jouw verbouwing daaruit (rechtstreeks) betalen. Bijvoorbeeld de factuur van een nieuwe bouwtermijn, schilderwerk of de nieuwe kozijnen. De  facturen upload je in Mijn Argenta. Je kiest zelf of je het bedrag direct overmaakt naar jouw leverancier of naar jouw eigen bankrekening. We controleren jouw facturen en/of kassabonnen. Na goedkeuring betalen we deze uit aan jou of jouw leverancier.

Lees meer

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een aparte rekening die alleen bedoeld is om (ver)bouwkosten van jouw huis mee te betalen. Je leent dan een bepaald bedrag dat voor maximaal 2 jaar in het bouwdepot wordt gezet. Maak je  kosten bij de verbouwing of bouw? Dan declareer je deze kosten via ons.

Lees meer