Een ander huis kopen

U wilt graag groter wonen of juist kleiner. Of gewoon ergens anders. Wat de beste keuze is voor uw nieuwe hypotheek, vertelt uw adviseur u graag. Heeft u bijvoorbeeld overwaarde? Een persoonlijke lening? Of gaat u verbouwen? Wilt u weten wat slimmer is: eerst kopen of eerst verkopen? Allemaal zaken die de keuze voor een nieuwe hypotheek beïnvloeden. 

1,01 %

Ander huis kopen? Bereken uw hypotheek

Op zoek naar een ander huis? Dan wilt u natuurlijk ook weten hoeveel u kunt lenen. Gebruik de rekentool voor een eerste schatting van wat u mag lenen.

Uw bruto jaarinkomen is  €
Het jaarinkomen van uw partner is  €
Maximaal te lenen
{{result}}
In deze berekening zijn wij uitgegaan van: een {{settings.loanType.value}} met een {{settings.period.value}} vaste rente van {{rateLabel}} op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De uitkomst van deze berekening is een indicatie, maar is geen advies. Het is geen garantie dat u dit bedrag ook echt kunt lenen. De hoogte van het bedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de inkomenssituatie, leeftijd, het rentepercentage en de waarde van het huis dat u koopt.
Uw bruto jaarinkomen is  €
Het jaarinkomen van uw partner is  €
De koopprijs van uw huis is  €
Uw woning moet minimaal 100.000 € kosten
Maximaal te lenen
{{monthlyCostResult.maximumMortgage}}
Eigen inbreng:
{{monthlyCostResult.ownMoney}}
Uw maandbedrag
{{monthlyCostResult.grossMonthlyCost}}
bruto
{{monthlyCostResult.netMonthlyCost}}
netto

In deze berekening zijn wij uitgegaan van: een {{settings.loanType.value}} met een {{settings.period.value}} jaar vaste rente van {{rateLabel}}  op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De uitkomst van deze berekening is een indicatie, maar is geen advies. Het is geen garantie dat u dit bedrag ook echt kunt lenen. De hoogte van het bedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de inkomenssituatie, leeftijd, het rentepercentage en de waarde van het huis dat u koopt.

In deze berekening zijn wij uitgegaan van: een {{settings.loanType.value}} met een {{settings.period.value}} jaar vaste rente van {{rateLabel}}, risicoklasse {{settings.riskCategory.value}} zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De uitkomst van deze berekening is een indicatie, maar is geen advies. Het is geen garantie dat u dit bedrag ook echt kunt lenen. De hoogte van het bedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de inkomenssituatie, leeftijd, het rentepercentage en de waarde van het huis dat u koopt.
1,01 %
1,01 %
1,10 %

Ander huis kopen? Bekijk onze scherpe rentes.

Een Argenta Hypotheek is een hypotheek met een scherpe rente. Of u nu een ander huis koopt, uw eerste huis of uw hypotheek wilt oversluiten. Zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Bekijk onze hypotheekrentes

Een ander huis kopen in 7 stappen

 1. Oriëntatie
 2. Een huis vinden
 3. Bod & koopcontract
 4. Hypotheek kiezen
 5. Hypotheek aanvragen
 6. Overdracht
 7. Wonen

Een ander huis kopen. Waar begin ik?

U bent niet helemaal nieuw op de huizenmarkt. Want u heeft al een keer een huis gekocht, hypotheek geregeld, enzovoort enzovoort. Een hoop geregel. Maar waar begint u als u ergens anders wilt gaan wonen? Gewoon bij het begin natuurlijk. Bedenk als eerste wat uw woonwensen zijn. Zoals: hoeveel kamers wilt u dat het huis heeft? In wat voor omgeving wilt u wonen? En kiest u voor een oud huis of juist voor modern? Zet de eisen in volgorde van wat u belangrijk vindt. Zo is het makkelijker om weg te strepen. 

Er komt veel op u af als u weer een huis gaat kopen. Zoals, wat doet u met uw bestaande huis en hypotheek? Hoe zit het met de renteaftrek. Begrijpelijk als u niet alles zelf weet. Graag helpen we u op weg. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs en krijg antwoord op vragen als: 

 • Hoe gaat het kopen van een huis precies in zijn werk?
 • Wat heeft u nodig?
 • Wat moet u allemaal regelen?
U heeft natuurlijk al een huis. En een hypotheek. Eigenlijk heeft u alles al een keer geregeld.
Gratis hypotheekgesprek aanvragen

Een ander huis vinden

Zodra duidelijk is wat u zoekt in een ander huis en weet wat uw financiële mogelijkheden weet, is het tijd om op huizenjacht te gaan.

Online start u uw zoektocht heel makkelijk op websites zoals Funda of Jaap. Een aankoopmakelaar kan u ook helpen. Zij hebben vaak goed inzicht in de markt en weten al heel vroeg welke huizen er in de verkoop komen. Soms ook als ze nog niet officieel in de verkoop zijn.

 

Heeft u een interessant huis gevonden? Dan is het tijd voor een bezichtiging. Door een huis te bezichtigen ervaart u pas echt of het aan uw wensen voldoet. Enkele tips daarbij:

 • Bezichtig overdag, eventuele gebreken aan het huis zijn dan makkelijker te zien
 • Bekijk alles. Vergeet geen ruimtes en open ramen, deuren en kranen
 • Stel vragen
 • Bedenk alvast hoe u het huis zou inrichten
 • Bekijk de omgeving. Praat bijvoorbeeld met de buren
 • Check het bestemmingsplan bij de gemeente

Bieden op een huis

Heeft u hèt huis gevonden? Mooi! Breng dan een bod uit, of laat het doen door uw aankoopmakelaar. Een goede voorbereiding is het halve werk. Enkele onderhandelingstips zijn:

 • Weet wat u maximaal te besteden heeft
 • Bied niet gelijk het maximale dat u te besteden heeft
 • Een huis kopen is emotie, maar probeer de koop wel zakelijk te zien. 

Vergeet de bouwkundige keuring niet. Daarbij kijkt een deskundige naar de technische staat en kwaliteit van het huis. Heel belangrijk. Zo komen eventuele verborgen gebreken ook sneller aan het licht. 

Komen u en de verkoper tot een overeenkomst? Dan wordt het koopcontract opgemaakt. Lees dit zorgvuldig door en controleer of alle (ontbindende) voorwaarden erin zijn opgenomen. Als alles in orde is, kunt u het contract ondertekenen.

Hypotheek meenemen of een nieuwe hypotheek afsluiten? 

Top. U heeft de koopovereenkomst getekend. Maar nu de hypotheek nog. Het is belangrijk dat u de hypotheek zo snel mogelijk regelt.

 

Hypotheek meeverhuizen

Binnen 12 maanden nadat u uw oude huis heeft verkocht, mag u de voorwaarden, de rente en de rentevaste periode van uw huidige hypotheek meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Dat heet de Argenta Verhuisregeling. 

 

Online met Argenta adviseur of met een onafhankelijke adviseur?

Kiest u ervoor om de hypotheek online te regelen met hulp van een adviseur van Argenta of maakt u liever gebruik van een onafhankelijk adviseur? U heeft natuurlijk al eens een hypotheek afgesloten. Toch kan een opfrisser over de verschillende hypotheekvormen misschien wel helpen bij uw keuze. Bekijk de informatie over onze verschillende hypotheekvormen:  Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek of Aflossingsvrije  Hypotheek. 

 

Hulp nodig voordat u een keuze maakt?

Ook al koopt u niet voor het eerst in uw leven een huis. Toch is er weer veel te regelen. Praat met iemand van Argenta over uw mogelijkheden voordat u een definitieve keuze maakt. Wij helpen u graag.

 
Bekijk al onze scherpe rentetarieven
1,01 %

Vraag uw hypotheek aan

Om de hypotheek aan te vragen heeft u een aantal documenten nodig. Zoals:

 • Werkgeversverklaring
 • Recente salarisstrook
 • Ondertekende koopovereenkomst (nieuw huis)
 • Ondertekende koopovereenkomst (huidige huis)
 • UPO (Uniform Pensioenoverzicht)
 • Kopie van de voor- en achterkant van een geldig paspoort of identiteitskaart
 • Waarde van uw huis (Taxatierapport of via Calcasa)

Welke documenten we precies van u nodig hebben, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. 

Daarnaast is het nu tijd om een afspraak in te plannen bij de notaris om de koop van het huis af te ronden. En om zaken te regelen als verzekeringen, water, elektriciteit, gas, internet en het op tijd doorgeven van uw nieuwe postadres.

Naar de notaris

Uiteindelijk draait het allemaal om dit moment. U gaat naar de notaris en daar ondertekent u de hypotheekakte en de eigendomsakte. En... u ontvangt de sleutel. Gefeliciteerd! U bent nu officieel de nieuwe eigenaar van het huis. Het verhuizen, verbouwen, klussen, postkaartjes versturen enzovoort kan beginnen.

Huis gekocht. En nu?

Een nieuw huis kopen kost veel geld. niet alleen voor de koop van het huis, maar bijvoorbeeld ook de kosten voor een taxatie, de notaris en het verhuizen. Een deel van dat geld kunt u terugkrijgen van de Belastingdienst. In uw aangifte inkomstbelasting mag u de hypotheekrente en andere kosten aftrekken. Hoe het precies werkt, leest u op de website van de Belastingdienst

 

Verbouwen?

Misschien besluit u om te gaan verbouwen. Bijvoorbeeld een serre, dakkapel, andere keuken of badkamer. Dat kan gelijk bij de koop van het huis, maar ook later. Heeft u geen eigen geld hiervoor? Dan kunt u een bouwdepot afsluiten bij Argenta. Een bouwdepot is een aparte rekening die alleen bedoeld is om (ver)bouwkosten van uw huis mee te betalen. U leent bij Argenta een bepaald bedrag, dat in het bouwdepot wordt gezet. Maakt u kosten bij de verbouwing of bouw? Via de online bankomgeving dient u eenvoudig in 7 stappen een declaratie in.

De hypotheekvormen voor een volgende huis

Argenta Annuïteiten Hypotheek

1,01 %

Direct beginnen met aflossen

Vast maandbedrag tijdens looptijd

Aan het einde van de looptijd is de hypotheek afgelost

Argenta Lineaire Hypotheek

1,01 %

Direct beginnen met aflossen

Iedere maand een lager maandbedrag

Aan het einde van de looptijd is de hypotheek afgelost

Argenta Aflossingsvrije Hypotheek

1,10 %

Hypotheek pas bij einde looptijd aflossen

Iedere maand alleen de hypotheekrente betalen

Aflossingsvrij tot 50% van de marktwaarde

Zo vraagt u de Argenta Hypotheek aan


 • Kostprijs
 • Persoonlijk advies met rapport
 • Locatie
 • Advieskosten
 • Vereiste kennis
 • Hypotheekverstrekker

Online met Argenta adviseur

Advies-van-argenta
 • Kostprijs
  € 1.750
 • Persoonlijk advies met rapport
  Ja
 • Locatie
  Volledig online
 • Advieskosten
  Ja
 • Vereiste kennis
  Niet vereist
 • Hypotheekverstrekker
  Argenta

Onafhankelijke adviseur

Onafhankelijk-advies
 • Kostprijs
  Verschillend
 • Persoonlijk advies met rapport
  Ja
 • Locatie
  Kantoor bij u in de buurt
 • Advieskosten
  Ja
 • Vereiste kennis
  Niet vereist
 • Hypotheekverstrekker
  Keuze uit meerdere

Hulp nodig? Kies voor een gratis hypotheekgesprek

Of u uw eerste huis gaat kopen, een ander huis gaat kopen of uw huidige hypotheek wilt oversluiten naar Argenta. Er komt veel op u af. Begrijpelijk als u niet alles zelf weet. Graag helpen we u op weg. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs en krijg antwoord op vragen als: 

 • Hoe gaat het kopen van een huis precies in zijn werk?
 • Wat heeft u nodig?
 • Wat moet u allemaal regelen?
Gratis hypotheekgesprek aanvragen

Wie zijn wij?

Wij zijn Argenta. Een eenvoudige bank voor hypotheken en sparen. Die in België al 60 jaar staat als een huis. Argenta is een bank voor mensen, en dus niet voor bedrijven. We zijn er voor iedereen die niet van risico’s houdt. En die verantwoord financiële keuzes maakt. Welkom bij Argenta!
130.000+
Meer dan 130.000 spaarders in Nederland
60 Jaar
Al 60 jaar onafhankelijk en niet-beursgenoteerd
Sterke buffer
Eén van de sterkste van Europa
2000+
Meer dan 2000 onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland

Argenta in de prijzen

MoneyView Productprijs 2018 - Annuïtaire Hypotheek


Neem contact met ons op

medewerkersargenta3

Vragen & Contact

Heeft u vragen over onze bank of onze producten? Bel of mail ons gerust. Op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur staan onze teams voor u klaar!

Voordat u verder gaat…

We gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om argenta.nl gebruiksvriendelijker en persoonlijker voor u te maken. Met deze cookies kan Argenta uw internetgedrag op onze website volgen en verzamelen, zodat:

 • onze website goed en gebruiksvriendelijk werkt (noodzakelijk)
 • we op basis van anonieme informatie over het gebruik van de website argenta.nl kunnen verbeteren (noodzakelijk)
 • we informatie en gepersonaliseerde berichten kunnen tonen op onze website op basis van uw interesses en de manier waarop u de website gebruikt (persoonlijk)
 • we op onze website en daarbuiten relevante informatie en advertenties kunnen tonen afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren (compleet)

Bent u akkoord? Klik dan op “Ok”.
Geeft u geen toestemming dan plaatsen we alleen de noodzakelijke functionele en geanonimiseerde analytische cookies voor een goed werkende website. Meer weten? Bekijk ons cookiebeleid en privacy statement.