Hypotheken

Een ander huis kopen

1,20 %
Een-andere-woning-kopen

Een ander huis met een nieuwe hypotheek

U wilt graag groter wonen of juist kleiner. Of gewoon ergens anders. Wat de beste keuze is voor uw nieuwe hypotheek, vertelt uw adviseur u graag. Heeft u bijvoorbeeld overwaarde? Een persoonlijke lening? Of gaat u verbouwen? Wilt u weten wat slimmer is: eerst kopen of eerst verkopen? Allemaal zaken die de keuze voor een nieuwe hypotheek beïnvloeden. 
Gratis oriëntatiegesprek

De Argenta Hypotheek

Rente en aflosvormen

De Argenta hypotheek is een hypotheek die u snapt. Argenta heeft aantrekkelijke rentetarieven en u kiest zelf hoe u aflost: met een annuïteiten- of een lineaire hypotheek.


Dienstverlening

Hoe wij werken, staat in ons Dienstverleningsdocument (DVD). Voordat u een Argenta Hypotheek afsluit, vragen wij u deze te lezen en akkoord te gaan met onze Dienstverleningsovereenkomst (DVO).

De Argenta Hypotheek

Bij de keuze voor een hypotheek is niet alleen een goede rente belangrijk, maar ook de productkenmerken. Bekijk de duidelijke productkenmerken van de Argenta Hypotheek.


Een overlijdensrisicoverzekering 

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) dekt financiële risico's af bij overlijden. Leent u meer dan 80% van de marktwaarde van de woning met NHG? Of meer dan 60% zonder NHG. Dan bent u bij Argenta verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Hoe sluit ik een Argenta Hypotheek af? 

Met onafhankelijke adviseur

 • Adviseur sluit hypotheek voor u af
 • Adviesgesprek bij u in de buurt
 • Persoonlijk advies en adviesrapport
 • Advies- en afsluitkosten
 • Geen Kennis- en ervaringstoets
 • Keuze uit meerdere aanbieders
Tarieven kunnen verschillen per adviseur

Met een Argenta adviseur

Advies-van-argenta
 • Argenta adviseur sluit hypotheek voor u af 
 • Telefonisch afsluiten met advies
 • Persoonlijk advies en adviesrapport
 • Advies- en afsluitkosten
 • Geen Kennis- en ervaringstoets
 • U kiest voor een Argenta Hypotheek 
Advies- & afsluitkosten: € 1.750,-

Hulp nodig bij uw keuze?

Op werkdagen tussen 8:30 en 21:00 uur beantwoorden onze medewerkers vragen tijdens een gratis oriëntatiegesprek.

Start het oriëntatiegesprek

Een Argenta Hypotheek voor uw volgende huis in 6 stappen

 1. Maak een afspraak  met een adviseur

  Maak een afspraak met een Argenta adviseur of een onafhankelijk adviseur. De adviseur vraagt naar uw persoonlijke situatie en (toekomst)wensen.
  Tip: Vraag van tevoren welke documenten u nodig heeft tijdens dit gesprek.
 2. Het adviesgesprek

  Tijdens het adviesgesprek met uw hypotheekadviseur bekijkt u samen wat er mogelijk is voor de aankoop van uw droomhuis. Daarna vraagt de adviseur een renteaanbod voor u aan.
 3. Neem het renteaanbod door

  Lees het renteaanbod goed door en stel uw vragen aan uw adviseur. U heeft drie weken (na datum renteaanbod) de tijd om het renteaanbod te accepteren.
 4. Verstuur uw documenten

  Als u het renteaanbod accepteert, vertelt uw adviseur welke documenten hij nodig heeft om uw hypotheekaanvraag definitief te maken. Een complete lijst met de nodige documenten vindt u ook in het renteaanbod.
 5. Onderteken de bindende offerte

  Als wij alle documenten hebben ontvangen, gaan wij uw hypotheekaanvraag toetsen. Zodra uw hypotheekaanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de bindende offerte. Gaat u akkoord? Dan moeten wij binnen twee weken de ondertekende bindende offerte ontvangen hebben.
 6. Onderteken de hypotheekakte

  Wij sturen alle ondertekende documenten naar de notaris. De notaris maakt dan een afspraak met u om de hypotheekakte en de eigendomsakte te tekenen.

"Ik heb het idee dat Argenta niet alleen uit eigen belang handelt."

Parviz, klant sinds 2013

Een duurzame relatie

We zijn er niet alleen voor u als u uw hypotheek afsluit. We blijven bereikbaar. Zodat u ons kunt vinden als uw situatie verandert. Een scheiding, arbeidsongeschikt, een ander inkomen. Dit kan allemaal invloed hebben op uw hypotheek. Uw adviseur helpt u graag verder. Met begrip voor uw situatie en met kennis van de hypotheekmarkt.
 
 

Een gezonde bank

Wij zijn Argenta. Een bank voor hypotheken, sparen en verzekeren. Die in België al 60 jaar staat als een huis. Argenta is een bank voor mensen, en dus niet voor bedrijven. We zijn er voor iedereen die niet van risico’s houdt. En die financiële keuzes maakt met gezond verstand. Welkom bij een gezonde bank. Welkom bij Argenta!
140.000+
Meer dan 140.000 spaarders in Nederland
60 Jaar
Al 60 jaar onafhankelijk en niet-beursgenoteerd
Sterke buffer
Eén van de sterkste van Europa
750+
Meer dan 750 onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland

Argenta in de prijzen


Neem contact met ons op

Vragen & Contact

Heeft u vragen over onze bank of onze producten? Bel of mail ons gerust. Op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur staan onze teams voor u klaar!

Argenta maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie